Pivnitele Rhein & CIE Azuga 1892 vor avea un nou concept, care va onora memoria fondatorilor – Regele Carol I si Familia Rhein – si productia neintrerupta de vinuri spumante, de peste un secol

Pivnitele Rhein & CIE Azuga 1892 vor avea un nou concept, care va onora memoria fondatorilor – Regele Carol I si Familia Rhein – si productia neintrerupta de vinuri spumante, de peste un secol Business 04.12.2021

Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892, deținute de The Iconic Estate, parte din Alexandrion Group, vor avea un nou concept care va ilustra spiritul regal și va reflecta longevitatea și istoria de aproape 130 de ani a locației. Conceptul va reda farmecul și rafinamentul pe care acest complex, dezvoltat de către familia Rhein la solicitarea Regelui Carol I, proprietarul moşiei Azuga- Predeal, îl avea la finalul secolului al XIX-lea - începutul secolului al XX-lea, punând în valoare moștenirea sa culturală și istorică și conexiunea puternică și îndelungată cu Casa Regală a României. Produs la Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892, fară întrerupere, de peste un secol, spumantul Rhein a fost pentru prima oară Furnizor Oficial al Casei Regale a României în 1904 și continuă să aibă acest rol, fiind prezent la unele dintre cele mai importante evenimente organizate de Casa Regală a României, de-a lungul anilor.

“Vom face o călătorie în trecut și vom reînvia imaginea și spiritul, eleganţa și distincția pe care acest loc le avea în urmă cu aproape 130 de ani. Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892 sunt, poate, unicul loc din Europa în care se produce fără întrerupere, de mai bine de un secol, vin spumant prin metoda tradițională.

Ne dorim să onorăm memoria fondatorilor Pivnițelor Rhein: Regele Carol I, care a solicitat și încurajat ridicarea acestui loc pe terenul pe care ȋl deţinea și frații Rhein, oameni de afaceri de succes la finalul secolului al XIX-lea - începutul secolului al XX-lea, care au construit, dezvoltat și au început producția de vin spumant la Pivnițele Rhein. Totodată, ne dorim să le aducem un omagiu și să le mulțumim tuturor celor care au depus eforturi deosebite și au făcut posibil ca Pivnițele Rhein & CIE Azuga 1892 să rămână deschise și producția să continue fară întrerupere după Primul Război Mondial.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga 1892 nu vor mai fi doar un obiectiv turistic, vor deveni un obiectiv istoric, pe care oamenii îl vor vizita pentru tradiția sa în producția de vinuri spumante, prin metoda tradițională, cu fermentație secundară în sticlă, un proces foarte meticulos și complex, foarte bine controlat, în care vinul care constituie baza, timpul și temperatura de fermentare sunt esenţiali. Vor face un tur al cramei și li se va explica cum se produce acest spumant, vor vizita muzeul și vor savura noul meniu regal, care este o reintrepretare a preparatelor pe care le savura Familia Regală a României. Nu vom mai avea un simplu restaurant aici, ci un concept unic în România, cu cel mai înalt nivel de calitate.

În tot acest proces, ne bucurăm de susţinerea Casei Regale a României, descendenții Regelui Carol I, reprezentați de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, cărora le mulțumim pentru întregul suport oferit.

În semn de prețuire pentru relația îndelungată și solidă pe care o avem cu Casa Regală a României, vom avea bucuria și onoare de a lansa în curând spumantul Regina Margareta, care va fi produs aici, la Pivniţele Rhein & CIE Azuga 1892. Va fi un spumant produs în ediție limitată. Eu însumi voi coordona comercializarea sa și voi selecționa cu mare atenție locațiile în care va fi listat și toate achizițiile”, a spus dl Nawaf Salameh, Președintele și Fondatorul Alexandrion Group.

Pivnitele Rhein & CIE Azuga 1892 includ o cramă supraterană, o pensiune, un restaurant și un magazin de vinuri și băuturi spirtoase, deschise circuitului turistic. Oaspeții care vor trece pragul  Pivnițelor Rhein & CIE Azuga 1892 vor avea oportunitatea de a petrece momente de relaxare într-o destinaţie cu un nivel superior al confortului. Chef Ecaterina Paraschiv, unul dintre cei mai apreciați și experimentați chefi din Paris, a creat un meniu regal, cu preparate rafinate, a căror savoare va fi amplificată prin asocierea cu vinuri din portofoliul The Iconic Estate.

Prezentarea noului concept și degustarea meniului regal au avut loc pe 2 decembrie în prezenţa presei, a domnului Nawaf Salameh, a domnului Radu Ghină, Consilier al Casei Regale a României și a Juliei Scavo, noul Brand Ambassador al gamei Rhein Extra, gamei de vinuri liniștite Hyperion și lichiorurilor de fructe SABER Elyzia. Gravelax de păstrăv, somon, sfeclă roșie, pudră de zmeură, ierburi de grădină, mămăliguță surpriza în pesmet smântână lejera cu pudră de brad și kadaif deshidratat sau Pavlova citrice, bezea, pralină de ghimbir și pudră de mentă se numără printre preparatele sofisticate incluse în meniul regal.

Julia Scavo, noul Brand Ambassador Rhein Extra

Renumitul somelier, Julia Scavo, care a devenit de curând Brand Ambassador al gamei de vinuri spumante Rhein Extra, a vorbit despre rolul său și despre valorile pe care le are în comun cu echipa The Iconic Estate.

“Măiestria și arta de a produce vinuri de o calitate excepțională, care rămân relevante, generație după generație, sunt foarte rare și extrem de valoroase. Nimic nu poate egala armonia perfectă care s-a creat treptat, în zeci de ani, ȋntre un loc binecuvântat cu toate atributele pentru a da naștere unui vin spumant regal, o rețetă care cucerește ușor consumatorii și o echipă dedicată, care iubește produsele pe care le crează. Sunt onorata să reprezint, în calitate de Brand Ambassador, vinurile spumante Rhein Extra. Pasiunea autentică și dragostea pentru vinuri pe care le am în comun cu echipa The Iconic Estate ne-au adus împreună în mod firesc și ne-au ajutat să construim o legătură puternică. Împreună spunem povestea fascinantă a acestor vinuri și vorbim despre calitățile lor, cât mai multor oameni, din întreagă lume”, a spus Julia Scavo, Brand Ambassador Rhein Extra.

Mai multe informații despre spumantele Rhein Extra și istoria acestora sunt disponibile pe www.rheinextra.com.


Curs FORMATOR la Camera de Comert si Industrie Prahova, incepand cu luna februarie 2022

Tipul cursului: perfectionare, autorizat ANC Cod COR: 242401 GRUP ȚIN...

Accident mortal la Azuga, pe o trecere de pietoni; traficul e restrictionat pe sensul Brasov-Ploiesti

In aceasta dimineta, pe DN 1 Ploiești-Brașov, la kilometrul 135, în localit...

Eladerm lanseaza o gama de produse dermato-cosmetice românești împotriva căderii părului (P)

Eladerm, brandul românesc de dermato-cosmetice produse în Alba Iulia de căt...

10 salvamontisti in cautarea unui turist pe Platoul Bucegi. Conditii vitrege!

SE ÎNTÂMPLĂ ACUM: Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul servici...

Noul (si…necesarul!- sa recunoastem)Bazin de Inot de la Ploiesti, inclus pe lista CNI!

VEȘTI EXCELENTE pentru ploieșteni: ”Primarul Municipiului Ploiești, Andr...

Perchezitii pentru fraude cu vouchere de vacanta, in Mures si Bucuresti

În această dimineaţă, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Jude...

Eladerm lanseaza o gama de produse dermato-cosmetice românești împotriva căderii părului (P)

Eladerm, brandul românesc de dermato-cosmetice produse în Alba Iulia de căt...

„Tsunami” de demisii in Romania

Potrivit datelor analizate de resprezentanții Inspecției Muncii, în România...

Sindicalistii din invatamant afiliati FSLI si Federatiei „SPIRU HARET”, in GREVA de AVERTISMENT, miercuri!

 Mare parte din cadrele didactice, in GREVA de AVERTISMENT în cursul zilei...

Eladerm lanseaza o gama de produse dermato-cosmetice românești împotriva căderii părului (P)

Eladerm, brandul românesc de dermato-cosmetice produse în Alba Iulia de că...

Focar de Covid la Colegiul Militar Breaza

Autoritățile prahovene informează că astăzi, 16 ianuarie 2022, pe raza jud...

Dezinsectia in locuinta – de ce este atat de importanta? (P)

  O casa curata si sigura reprezinta esenta unui “Acasa” ce le confera...

Zeci de mii de unitati de sange recoltate in 2021 la Centrul de Transfuzie Sanguina Ploiesti

„Am inceput un nou an, si vreau sa multumesc tuturor celor ce in 2021, au...

O femeie si-a pierdut viata dupa ce a cazut de la etajul IV al unui bloc din Ploiesti

O femeie a murit după ce a căzut de le etajul unui bloc din Ploieşti. Nefer...

ZARAZA, din nou in lumina reflectoarelor, la Ploiesti

ZARAZA – sâmbătă, 22 ianuarie, și duminică, 23 ianuarie, sala Teatrului „To...

Folclorul omagiaza Unirea Principatelor pe scena Filarmonicii ploiestene

Sămânță de tezaur, rod de joc și cântec din străbuni… AȘA, ca săsimțimromân...

Noul (si…necesarul!- sa recunoastem)Bazin de Inot de la Ploiesti, inclus pe lista CNI!

”Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a fost informat d...

Nicolae Simache, parintele muzeografiei prahovene, emblema a culturii nationale, comemorat… ACASA, in satul natal

Astazi, 17 ianuarie 2022, in semn de recunostiinta si ca marturie a ceea ce...

Braila: batranul Castel de Apa, devenit… punct de belvedere

Castelul de Apă din Brăila a fost ridicat în anul 1912 de către Elie Radu ș...

Vesti bune pentru turismul estival: Agigea va avea plaja noua, dar si… recif artificial

Ceea ce vedem în imaginile de  față până la sfârșitul anului 2023 va deveni...

O fantana cat o… fila de istorie… zidita. Pe Valea Oltului

În amintirea întâlnirii, dintre împăratul Austro-Ungariei, Franz Iosef și D...

T III 2021 vs T III 2020: House prices up by 8.8% in the euro area; In the EU up by 9.2%

In the third quarter of 2021, house prices, as measured by the House Price...