Falck Fire Services, fruntasa la acreditarea din acest an

Falck Fire Services, fruntasa la acreditarea din acest an Business 30.10.2019

Compania Falck Fire Services este printre primele din România care a obținut deja avizele de înființare și sector de competență conform „Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea și dotarea serviciilor voluntare şi a serviciilor private pentru situații de urgență”. Această reușită este o dovadă în plus a faptului că Falck Fire Services are o echipă foarte bine pregătită și profesionistă din toate punctele de vedere. Compania este foarte flexibilă cu privire la nevoile clienților și acționează întotdeauna în așa fel încât prioritatea clienților să fie și prioritatea sa. Sintetizând, Falck Fire Services a dovedit încă odată că profesionalismul este la el acasă prin faptul că a obținut foarte rapid aceste avize.

 

Ce prevede Ordinul din acest an

 

În luna iunie 2019 a apărut un nou ordin ORDIN Nr. 75/2019 din 27 iunie 2019 pentru aprobarea Criteriilor de performanță privind constituirea, încadrarea şi dotarea serviciilor voluntare şi a serviciilor private pentru situații de urgență, în baza căruia toate serviciile private și voluntare pentru situații de urgență trebuie să se supună criteriilor acestui ordin. Intrarea în legalitate, conform acestui ordin, presupune:

1) Obținerea avizului de înființare a serviciului;

2) Obținerea avizului pentru sectorului de competență a serviciului;

“Am menționat aceste chestiuni deoarece procedura de obținere a avizelor de înființare și sector de competență nu este una tocmai facilă, ci presupune anumite investiții, pregătire. La nivelul național, conform datelor publice regăsite pe site-ul inspectoratelor pentru situații de urgență, sunt foarte puține servicii private și voluntare care au reușit să obțină aceste avize. Prin urmare, subliniem faptul că la nivelul ISU București/ Ilfov deținem avizul nr. 7 din zeci de firme, iar la nivelul județelor Prahova și Argeș am obținut avizul nr. 2”, a declarat Oliver Chicin, Șef Serviciu Falck Fire Services.

 

Prezențe la faza națională a Concursului ISU și la Cupa Contractorilor

 

În această vară, compania a fost prezentă la două concursuri importante organizate în județul Prahova: Faza națională și Cupa Contractorilor la fotbal, aducând un aport competitiv unei competiții la care s-au calificat cele mai bune 8 echipe din România.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Șerban Cantacuzino” al județului Prahova a organizat, la începutul lunii august, etapa națională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, la care au participat cele mai bune 8 echipaje de pompieri voluntari de la localităţi, respectiv de la 8 operatori economici din ţară. Membrii serviciilor voluntare şi private au arătat, pe parcursul a trei probe practice – „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4 x 100 m” și „Dispozitivul de intervenţie”, că au deprinderile necesare intervenţiilor în situaţii de urgenţă.

La mijlocul lunii septembrie, Kraftanlagen România și Sindicatul Liber al Salariaților Petrobrazi au organizat o nouă ediție a Cupei Contractorilor la fotbal, la start fiind înscrise echipe din firme din și de pe lângă societatea OMV Petrom – Petrobrazi.

 

Înființată acum 100 de ani, azi cu operațiuni pe toate continentele

 

De peste 100 de ani, misiunea Falck este de a preveni accidente și de a salva eficient viețile omenești. Aceste valori au pus fundația celei mai mari companii private din lume pentru apărarea împotriva incendiilor, care, în momentul de față, are operațiuni în peste 40 de țări, pe toate cele 6 continente.

La data de 1 septembrie 2019, s-au împlinit 11 ani de când Falck Fire Services activează pe piața românească a serviciilor private pentru situații de urgență. Grație unei politici de business eficiente și a unei echipe profesioniste, activitatea sa în România s-a dovedit a fi una de succes, astfel că, în fiecare an din cei 11, Falck a obținut locul I în Topul Național al Firmelor Private din România în domeniul său de activitate.

 

Certificări în calitate și management

 

Având în vedere organizarea și desfășurarea activității la cele mai înalte standarde de calitate, Falck Fire Services a obţinut certificarea sistemelor de management integrat calitate conform ISO 9001:2008, mediu conform ISO 14001:2004 și securitate și sănătate ocupațională conform OHSAS 18001:2007.

 

Scurt istoric în România

 

În februarie 2008, Falck a semnat contractul de externalizare a serviciilor pentru situații de urgență cu rafinăria Petrobrazi, deținută de gigantul petrolier OMV Petrom, iar în luna mai a deschis filiala Falck Fire Services S.R.L. în România. Concomitent a început, cu ajutorul colegilor instructori din Slovacia, și procesul de instruire a întreg personalului preluat și nou angajat privind cele mai noi tehnici de luptă împotriva incendiilor și a celor mai bune practici folosite de grupul Falck în toată lumea. Colaborarea cu OMV Petrom s-a extins în 2009, când Falck a preluat Serviciul Privat pentru Situații de Urgență al rafinăriei Arepchim din Pitești. În același an, Falck a semnat contractul de prestări servicii pentru situații de urgență cu Timken S.A. România, din Ploiești, filială a companiei americane Timken.

 

Dezvoltarea companiei a condus la necesitatea unei echipe mai mari, care să poată face față noului val de activități. S-au făcut angajări, iar oameni cu experiență s-au alăturat echipei Falck, punându-și puternic amprenta în procesul de organizare, instruire și implementare a noilor proceduri. Anul 2010 a însemnat finalizarea „Planul de Investiții” inițiat alături de OMV Petrom, prin care a fost modernizat parcul de autospeciale, configurate pentru intervenții pe teritoriul rafinăriilor și au fost achiziționate noi echipamente destinate situațiilor de urgență. Totodată, s-au făcut lucrări de modernizare și reamenajare a remizelor de pompieri și a dispeceratului pentru situații de urgență din cadrul Petrobrazi și s-au construit două noi centre de antrenament: poligonul Epurare și poligonul Antigaz.

 

Odată consolidată activitatea operațională la cele două rafinării s-a impus necesitatea stabilirii unui „centru de comandă”. Astfel, echipa de management s-a mutat într-un nou sediu adminstrativ – operațional, situat în Ploiești, ocazie cu care a avut loc și evenimentul inaugural prin care s-a făcut prezentarea oficială a societății Falck în România, festivitate care a adus împreună autorități locale, reprezentanți ISU, diplomați danezi, cehi și slovaci și reprezentanți ai mediului de afaceri românesc.

 

Portofoliul de clienți a fost extins cu două contracte majore în 2012 – terminalul Petrom Aviation, din cadrul Aeroportului Internațional Otopeni și depozitul de carburanți din Doljchim, combinat petrochimic din Ișalnița, județul Dolj. În același an, s-au înființat Atelierul de Detectoare de Gaz și Divizia de Mentenanță Falck România, investiții care au adus dotări de ultimă generație în ceea ce privește echipamentele și utilajele, cât și calificări la nivel înalt ale personalului companiei.

 

Paleta de servicii oferite a fost completată, în anul 2013, prin asigurarea unei echipe de safety stewards care să urmărească respectarea tuturor standardelor de securitate și siguranţă. Un an mai târziu, a fost inaugurat un nou centru de antrenament, „Poligonul cu foc deschis”, dedicat exerciţiilor de incediu la motoare, rezervoare sau la sistemele de ţevi și valve. Aflată în plină expansiune, în acelaşi an Falck și-a extins portofoliul de clienți și în alte județe, amintind aici Teleorman, Giurgiu şi Dâmboviţa. Anul 2015 a însemnat debutul unui nou contract pentru monitorizarea și reabilitarea rezervoarelor petroliere, semnat cu firma Confind S.A. Anul 2017 a venit cu noi provocări profesionale, Falck România fiind nevoită să se reînfiinţeze şi să se reavizeze conform modificărilor legislative survenite. În același an, Falck a obţinut certificarea JOIFF pentru poligonul cu foc deschis, instruind echipa tehnică să răspundă la un nivel ridicat în domeniul situaţiilor de urgență.

 

CN I.L. CARAGIALE: Un PREMIU I si alti copii pe podium la Olimpiada de Fizica – etapa judeteana- (clasa a VI-a)

Olimpiada de Fizică- etapa județeană (susținută pe 15 februarie 2020), cla...

Cati bani ajung la marile spitale de interes judetean?

Cum s-au împărțit banii din bugetul propriu al județului, firește, s-au dis...

Spicuiri din cifrele Bugetului propriu al Judetului Prahova, aprobat in sedinta de joi a Consiliului Judetean

Joi, 20 februarie, consilierii județeni s-au întrunit în ședință ordinară,...

Euro si aurul au atins un nou maxim istoric!

Leul s-a depreciat joi cu 0,45 bani (0,09%) faţă de euro, moneda europeană...

Investitie de 50 milioane euro la Aricestii Rahtivani; fabrica de frigidere construita de chinezi

Gigantul chinez Haier, unul dintre cei mai mari producători de electrocasni...

Cumva… sa combatem seceta! Cu niste milioane de euro pentru irigatii…

Va continua programul naţional de reabilitare a infrastructurii de irigaţ...

Cetatean roman ucis in atacul din Germania?! MAE nu a confirmat… A confirmat, insa, primarul localitatii de bastina a victimei

Din nou… o tragedie menită să tragă semnale de alarmă! Un cetățean român s-...

Agricultura romaneasca in… dialog cu Israelul

Întâlnire între Adrian Oros, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale...

Detalii despe lucrarile la drumurile din judetul Ilfov. Anuntul facut de autoritati

În 2019, din cei 450 de kilometri de drumuri județene au fost modernizați 1...

Euro a atins azi un nou maxim istoric!

Leul s-a depreciat joi cu 0,45 bani (0,09%) faţă de euro, moneda europeană...

SONDAJ: 2 din 10 romani doresc sa isi faca o asigurare privata de sanatate in urmatoarele 6 luni

Jumătate dintre români aleg să nu îşi facă setul anual preventiv de analize...

Un nou deces cauzat de gripa in PRAHOVA!

Printr-un comunicat remis mass-media, conducerea Direcției de Sănătate Publ...

Primarul Adrian Dobre a convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta

Primarul municipiului Ploiesti, Adrian Dobre, a convocat, în această dimine...

Noi cursuri in domeniul medical organizate in Bucuresti si Constanta

Asociatia Succes in Educatie si Sport, un ONG cu vechime in domeniul educat...

PRAHOVA: Mii de cazuri de infectii respiratorii si cazuri clinic compatibile cu gripa

Direcția de Sănătate Publică Prahova informează că în săptămâna 3-9 februar...

In sfarsit!!! SEMAFOARE la rondul 1, pe Bdul Independentei!

Se-ntâmplă și lucruri bune pentru traficul din Ploiești! „A început mont...

Activitati cu mesaj profund in randul copiilor de la ADUNATI

Miercuri, în cadrul unui generos parteneriat cultural, conducerea Centrulu...

Forumul ONG Prahova, la Ploiesti

Primăria municipiului Ploiești, în parteneriat cu Consiliul Județean Prahov...

Si la Ploiestiori plang ramasitele unei biserici… Nicolae Iorga propusese ca aici să ia fiinta un muzeu etnografic

Biserica „Sf Visarion”. Mai bine spus… niște ruine (Cod LMI : PH-II-m-B-16...

Vesti despre iluminatul public la Ploiesti

Primarul Adrian Dobre ne dă vești bune:  „Astăzi (18 februarie) am semnat...