Un roman - laureat la Global Business Hall of Fame 2021

Un roman - laureat la Global Business Hall of Fame 2021 Business 17.05.2021

Premiile Global Business Hall of Fame, oferite de Junior Achievement (JA) Worldwide, sunt acordate celor mai buni antreprenori și lideri de afaceri din ultimele două secole. De la inventatorul blugilor la co-fondatorul uneia dintre cele mai importante companii de biotehnologie din lume, vizitatorii galeriei digitale întâlnesc aici o mare varietate de influenceri care le-ar putea stimula spiritul antreprenorial.

Scurt istoric al Business Hall of Fame

Din 1975 până în 2009, Business Hall of Fame organizat de Junior Achievement a numit 247 de laureați, dintre care fondatori de companii de succes, sau CEO, pionieri ai industriei sau editori. Fiecare dintre ei a demonstrat un angajament față de comunitățile lor - local și global - și fiecare a inspirat tinerii care se pregătesc pentru angajare sau antreprenoriat.

Pe măsură ce Junior Achievement (JA) și mediul afacerilor au evoluat, tot așa a evoluat și conceptul Business Hall of Fame. În 2020, inițiativa a fost relansată și redenumită „Global Business Hall of Fame”, prezentată de JA Worldwide, creând o oportunitate pentru comunitățile și școlile din întreaga lume de a sărbători și a recompensa inovatorii și liderii lor în afaceri.

Asheesh Advani, CEO JA Worldwide, consideră că este momentul potrivit pentru ca personalitățile model în sfera afacerilor să capete un rol central. „Cu atât de galerii ale celebrităților pentru sportivi și animatori, avem nevoie de tot mai multe modele care să-i inspire pe tinerii interesați de antreprenoriat. Acest lucru este valabil mai ales în Orientul Mijlociu, Asia, Africa, Europa Centrală și de Est, America de Sud și alte regiuni ale lumii subreprezentate din punct de vedere istoric, unde tinerii ar putea găsi dificil să se vadă ca viitori lideri de afaceri la nivel mondial. Aducem la viață poveștile laureaților noștri creând astfel o galerie digitală cu adevărat globală. Global Business Hall of Fame a găsit o modalitate de a-i inspira pe tineri, pe măsură ce își dezvoltă o mentalitate antreprenorială și încep să își construiască primele afaceri. ”

Global Business Hall of Fame reflectă acoperirea globală a JA, diversitatea absolvenților JA și gama largă a domeniilor de afaceri și acordă prioritate candidaților care  activează în direcția îndeplinirii obiectivelor globale pentru dezvoltare durabilă (ODD), întărind convingerea tinerilor că au puterea necesară pentru a reprezenta o forță pentru binele global. În plus, nominalizații pentru viitorii laureați sunt grupați în două categorii:

Leader: profesionist la nivel executiv, care îi inspiră pe ceilalți, ale cărui contribuții au determinat o dezvoltare a mediului de afaceri, cu accent pe îmbunătățirea vieții. Drept urmare, Leader-ul a condus companiile și inițiativele către obiectivele globale și este un model care demonstrează valorile sociale, aderarea la principiile incluziunii și reprezentarea unui punct de vedere global. Este de așteptat ca acest Leader să fi condus proiecte cu un domenii largi de responsabilitate, resurse și talent.

Inovator: sub 40 de ani, cu spirit antreprenorial și orientat către comunitate, Inovatorul aduce o schimbare de cadru la nivel global sau a apărut recent pe scena globală. Inovatorul este o inspirație, plin de energie și pasionat de muncă, curajos promotor al schimbării și inovației în numele binelui global.

Laureații Global Business Hall of Fame 2021

Iata si care sunt cei patru noi laureați pentru ediția 2021:

Melanie Perkins (Inovator): cofondator și director executiv al Canva, Melanie este una dintre cele mai tinere femei CEO al unui start-up tehnologic, din lume. De la lansarea platformei de comunicații vizuale în 2012, utilizatorii din 190 de țări au creat peste cinci miliarde de modele pe Canva. În decembrie 2020, o alocare de 71 milioane USD adusă de investitori, inclusiv Dragoneer și T Rowe Price, a adus companiei o evaluare la 15 miliarde USD. Compania a folosit finanțarea suplimentară pentru a extinde echipa, cu peste 1.500 de angajați i în birourile din Sydney, Beijing, Austin și Manila.

Divine Ndhlukula (Lider): Divine este fondatorul și directorul DDNS Security Operations (Pvt) Ltd., compania holding pentru SECURICO Security Services, Canine Dog Services și MULTI-LINK P / L, o companie de sisteme electronice de securitate. Cu un debut modest, Divine a fondat SECURICO Security Services în 1999, cu doar patru angajați. Compania a crescut acum la peste 4.000 de angajați, care sunt printre cei mai respectați și căutați jucători din industria de securitate din Zimbabwe.

Cornel Amariei (Inovator): Născut în România, Cornel a fost crescut de părinți cu dizabilități locomotorii, iar sora lui are și  dizabilități cerebrale. Inspirat de experiența familiei sale, Cornel a înființat .lumen în anul 2020, un startup care construiește ochelari care permit persoanele cu deficiențe de vedere să ducă o viață mai bună. Având în vedere cei 40 de milioane de nevăzători și doar 20.000 de câini ghid în întreaga lume, .lumen a construit primul sistem care imită caracteristicile unui câine ghid pentru restul de 39.980.000 de persoane nevăzătoare.

Alice Bentinck (Lider): Alice este co-fondatorul Entrepreneur First, cu sediul în Marea Britanie,  care investește în  talente și dezvolta companii care susțin persoanele ambițioase care construiesc startup-uri de tehnologie din Europa, Asia și NoAmerica de Nord. Alice este, de asemenea, co-fondatorul Code First Girls, oferind cursuri gratuite de coding pentru femeile din universități.

Procesul de nominalizare la Global Business Hall of Fame a fost conceput - cu sprijinul PwC - pentru a implica diverse categorii de grupuri de interes din întreaga lume și pentru a se asigura că protocoalele pentru selecția laureaților sunt respectate. Pentru a asigura corectitudinea și transparența, procesul anual implică verificarea efectuată de PwC în calitate de partener global de integritate a proceselor din Global Business Hall of Fame. PwC analizează procesele JA Worldwide pentru evaluarea înscrierilor, gestionează selecția comitetului pentru cei mai buni opt finaliști și oferă platforma de votare pentru juriu.

Aflați mai multe despre laureați la https://www.businesshalloffame.org/

Iulian Dumitrescu anunta 3 investitii finantate de Ministerul Dezvoltarii, in prezenta ministrului Cseke Attila

Ministrul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii Regionale si Admistratiei, Cseke...

Un nou curs la CCI Prahova: Agent Dezinfectie, Deratizare, Dezinsectie (DDD), incepand cu 12 iulie 2021

Camera de Comert si Industrie Prahova organizareaza un nou curs, de Agent D...

Prahova, locul 4 in topul judetelor in functie de cifra de afaceri din constructii

Ca distribuție geografică, Prahova se afla pe locul 4 în topul județelor în...

Curs EXPERT ACHIZITII PUBLICE la Camera de Comert si Industrie Prahova, din 28 iunie a.c.

Cursul este autorizat A.N.C și se adresează persoanelor cu studii superioar...

Investitie majora pe valea Prahovei! Ar putea influenta RADICAL traficul: „Varianta Ocolitoare Azuga-Busteni“

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Iulian Dumitrescu, a semnat mier...

Sectorul 4: Primarul Daniel Baluta, discutii la primariile din Bordeaux si Montpellier (Franta)

Un sector mai verde, un aer mai curat și un mediu mai sănătos. Un loc în ca...

Bani europeni pentru 80% din proiectul de modernizare a iluminatului public in orasul Pantelimon

Luni, 14 iunie, s-a dat ordinul de începere al serviciului de proiectare pe...

O noua premiera la TNB: D-ale carnavalului

Teatrul National Bucuresti aduce pe scena o noua premiera, „D-ale carnavalu...

S-a depasit pragul de 1.000.000 de persoane fizice inscrise in Spatiul Privat Virtual (SPV)

„Am depășit pragul de un milion de persoane fizice înscrise în Spațiul Priv...

TRANSALPINA, „unda verde” in lumea peisajelor de basm!

ACUM SE POATE CIRCULA PE TRANSALPINA! Decizia deschiderii circulației a...

Prahova: Peste 150.000 de persoane imunizate cu schema completa

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prah...

Prahova inainteaza…. binisor: Peste 320.000 de doze Covid administrate

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prah...

GENEROZITATE, OMENIE: 50 de angajati ai DGASPC Prahova doneaza sange!

DEMN, GENEROS, DE LUAT EXEMPLU: 50 de angajaţi ai DGASPC Prahova s-au însc...

Primul centru drive-thru din Prahova isi redeschide portile

ATENTIE: Primul centru drive-thru din județul Prahova îşi redeschide porţi...

Prahova se apropie de 320.000 de doze anti-Covid administrate

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prah...

Cat de emotionant: Povestea Pasatului, reinviata la Homoraciu

,, Clubul Seniorilor Homorâciu” își duce atât de frumos și inspirat rostul…...

De ce sa optezi pentru dezinsectie gandaci si nu pentru produsele din supermarket (P)

Astazi iti oferim 3 motive intemeiate care vizeaza un subiect destul de dez...

Municipiul Ploiesti scapa, incet-incet, de relicvele constructiilor ilegale sau dezafectate

Personalul serviciului de profil, din cadrul SGU Ploiești, continuă să înlă...

Ploiesti, in 1917…

Ploieşti 1917 – Școala de Fete. O carte postală ca o poveste de demult, din...

Expozitie Daniela Voicila Dragulescu si lansare de carte Victor Adam

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează marți, 22...