Vara Magica: Concert inovativ la Ateneul Roman cu Sinziana Mircea si invitatii sai

Vara Magica: Concert inovativ la Ateneul Roman cu Sinziana Mircea si invitatii sai Cultura 13.07.2022

Festivalul „Vara Magica” ne invita sa petrecem o noua seara de vara magica in compania muzicii clasice, de aceasta data alaturi de pianista si compozitoarea Sinziana Mircea, soprana Laura Tatulescu si compozitorul Giovanni Dinello, la Ateneul Roman, pe  data de 20 iulie, de la ora 19:30, in cadrul recitalului extraordinar „Imagine Baroque”.

Recitalul extraordinar „Imagine Baroque”, care va avea loc pe 20 iulie a.c., de la ora 19:30, va propune un concert unic in care muzica clasica, sonoritatile de muzica electronica si jocurile de lumini si umbre va vor purta pe aripile lor prin trei secole de muzica, intr-o experienta de neuitat.

Artistii de talie internationala - pianista Sinziana Mircea, soprana Laura Tatulescu, compozitorul Giovani Dinello si artistul vizual Adistu vor pune in scena un concert unic de muzica clasica, muzica electronica si live videomapping, care va aduce in sala Ateneului Roman armoniile magnifice ale Barocului italian, invesmantate in haina vibranta  a secolului XXI.

Astfel, alaturi de repertoriul de muzica clasica binecunoscut publicului meloman de pretutindeni, pentru prima data in ultimii 300 de ani, vor fi aduse in luminile rampei doua cantate pentru soprana si pian compuse de compozitorul italian Benedetto Marcello, in secolul al XVII-lea. Aceste lucrari de muzica baroca necunoscute inca, vor fi restituite publicului larg, in premiera la nivel national si poate chiar mondial, in interpretarea a doua muziciene romane: soprana de talie mondiala Laura Tatulescu si pianista Sinziana Mircea.

Manuscrisele de o inestimabila valoare a celor doua cantate, care dateaza din sec. al XVII-lea, nepublicate inca, au fost descoperite de Sinziana Mircea in biblioteca Conservatorului din Venetia care poarta numele celebrului compozitor, in cadrul bursei de cercetare „Nicolae Iorga”. Prestigioasa Bursa „Nicolae Iorga” este acordata anual de Ministerul Educatiei si Cercetarii celor mai brilianti tineri cercetatori si artisti romani, in urma unui concurs de proiecte extrem de riguros, desfasurat la nivel national. In anul 2021, Sinziana a cistigat aceasta bursa de cercetare cu proiectul „Reinterpretarea muzicii baroce in recitalul de pian interdisciplinar contemporan”. Asadar, concertul propus de tanara pianista in cadrul Festivalului „Vara Magica”, in data de 20 iulie, reprezinta unul dintre rezultatele acestui proiect derulat cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Venetia si al Conservatorului „Benedetto Marcello”, in care inovatia se intalneste cu istoria si tehnologia intr-o sinergie realizata de artisti de talie internationala, din Romania si Italia, la cel mai inal nivel.

Mai mult decat atat, in cadrul aceluiasi recital, care reuneste muzica clasica cu cea electronica, va fi lansata in premiera mondiala Suita „Serenissima”, pentru pian acustic si sintetizator, compusa de Sinziana Mircea in cadrul aceluiasi proiect, interpretata alaturi de compozitorul italian Giovanni Dinello, absolvent al Conservatorului din Venetia, sectia „Muzica electronica”. Intregul proiect muzical va fi insotit de proiectii video si videomapping realizate de extraordinarul artist videomapping Adistu, castigator a multiple premii la nivel national si international, in concursuri de profil.

Magnifica muzica la pian si sintetizator va fi insotita intr-o alaturare de exceptie de vocea catifelata si profund vibranta a sopranei Laura Tatulescu, care de-a lungul unei extraordinare cariere a urcat pe scene precum: Opera de Stat din Viena, Opera de Stat din Munchen, Opera Nationala din Coreea, Los Angeles Opera, sub bagheta unor dirijori celebri precum: Riccardo Muti, Seiji Ozawa, Daniele Gatti, Kent Nagano.

Dorin Ionita, initiatorul si organizatorul Festivalului Vara Magica, a declarat: ”Ca in fiecare an, in cadrul Festivalului Vara Magica se anunta concerte cu artisti si orchestre de renume la nivel national si international, iar acest concept care include pian, voce, lumini si muzica electronica ne poarta in epoca baroca pentru a trai emotia si frumusetea artelor”.

Festivalul International “Vara Magica” este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei si una dintre putinele manifestari de acest gen care aduce in prim-plan capitala Romaniei. De la prima editie, festivalul a depasit 100 de concerte, de calitatea carora s-au bucurat mai mult de 80.000 de spectatori, sute de mii de ascultatori ai programelor radio si telespectatori care au urmarit transmisiunile in direct si inregistrarile acestor momente de inalta tinuta artistica.

Editia a XI-a a Festivalului Vara Magica va continua in fiecare a zi de miercuri pe toata perioada de vara pana pe data de 31 august, la Sala Mare a Ateneului Roman. Programul complet al Festivalului Vara Magica - editia a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

Programul complet al Festivalului poate fi consultat la varamagica.ro, iar biletele pentru concertele din cadrul Festivalului Vara Magica sunt disponibile pe www.bilete.ro si www.myticket.ro, dar si la casa de bilete a festivalului deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni pana joi, intre orele 14:00 si 19:00.

Asadar, si anul acesta Festivalul „Vara Magica” va invita la o serie de evenimente unice cu adevarat, in care magia muzicii intalneste inovatia, tehnologia si arta exprimata la cel mai inalt nivel, transformand o seara frumoasa de vara, intr-o seara de neuitat!


Aproape 15.000 de interventii ale ISU Prahova in 2022

14.910 intervenții ISU Prahova pe parcursul anului 2022.  Iată cifrele,...

OFICIAL: Prahova, tocmai pe locul… 14 din perspectiva al populatiei rezidente cu nivel superior de educatie

Cifrele arată felul în care ne comportăm, ce dăm mai departe și mai ale...

Dragobetele ne canta si ne incanta la Filarmonica

Orchestra Populară „Flacăra Prahovei” vă invită vineri, 24 februarie, la „P...

Sinaia a gazduit reuniunea parlamentara PSD a acestui inceput de an

Județul Prahova a fost gazda reuniunii grupurilor parlamentare ale Partidul...

Repetitii cu… „autor cunoscut”, „pe viu”, la Teatrul National

„Nu ți se întâmplă des ca autorul piesei să vină la repetiții și să asiste....

Cluj: 27 de proiecte din fonduri externe nerambursabile in derulare. Ce buget va avea judetul anul acesta?

*𝗖𝗝 𝗖𝗹𝘂𝗷 𝗮𝗽𝗿𝗼𝗯𝗮𝘁 𝗯𝘂𝗴𝗲𝘁𝘂𝗹, 𝗶𝗻 𝘃𝗮𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝟭,𝟰 𝗺𝗶𝗹𝗶𝗮𝗿𝗱𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝗶, 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗮...

RECORD: Tulcea- Judetul are acum cel mai mare buget de dezvoltare din ultimele trei decenii

VESTE BUNĂ: Județul Tulcea are cel mai mare buget de dezvoltare din ultimel...

Premierul- consultari cu reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu re...

Ministerul Transporturilor are in vedere proiecte de anvergura pentru Bucuresti-Ilfov, Dambovita si Calarasi

Sunt puși pe fapte mari! Ministerul Transporturilor și Infrastructurii din...

Poleiul convoaca la Ploiesti Comandamentul de iarna

„Primarul Andrei Volosevici coordonează la această oră (luni seară, pe la o...

Or fi venit turcii sa-l caute pe Domnitor in cartierul ploiestean ce-i poarta numele?

Ce nume mândru-ntoate cele are cartierul ăsta, strada… numele sfânt al desc...

Caragiale- omagiat, dar… nedeszăpezit

Mihaela Rus, directorul general al Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești împreu...

Noi, la Ploiesti, parca n-am avea dreptul sa simtim feeria zapezii…

Zăpada e ceva ce, de fiecare data când își așază voalul pe pământ bucură, i...

 Somnorosii ploiesteni/ pe la blocuri se aduna/ Se ascund si tac din gura! NE MERITAM SOARTA!

Un fel de… „Brambura party/park/city…” Cam asta e municipiul-reședință de j...

Aer comprimat si compresoare pentru aplicatiile de sablare si pregatire a suprafetelor

Aerul – elementul indispensabil vieții pe Pământ, din prima clipă când ne n...

Rolul produselor unui producator de drojdie in diferite industrii (P)

In oferta unui producator drojdie gasim doua tipuri de agenti de crestere:...

7 sfaturi de igienă în saloanele de înfrumusețare (P)

Respectarea unor norme de igienă în saloanele de înfrumusețare ajută la pre...

In 2023, terasele si balcoanele inchise cu sisteme glisante vor fi semnatura constructiilor smart (P)

In ultimii ani, constructiile inteligente au devenit tot mai populare, iar...