Japonia, plecaciune Romaniei! „Patania” EMOTIONANTA a artistilor sibieni la Tokyo

Avem ȘTIREA ZILEI! Și merită să vă ridicați în picioare să o citiți!
„O sală de spectacole din Tokyo se înclină în fața României!
Cum poate fi sărbătorită mai frumos Ziua Națională, decât reluând momentul istoric care s-a întâmplat la premiera spectacolului „Avarul”, din 23 noiembrie, de la Tokyo?! Un spectacol pus în scenă de Silviu Purcărete, scenografia și costumele de Dragoș Buhagiar, muzica de Vasile Șirli, ca urmare a parteneriatului strategic pe care Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu – aflat în subordinea Primăriei și a Consiliului Local Sibiu – l-a făcut cu Tokyo Metropolitan Theatre, grație schimburilor culturale care durează de mai bine de 15 ani.
Publicul a fost atât de entuziasmat de spectacol încât Kuranosuke Sasaki, cel mai în vogă artist de film și teatru al Japoniei și interpretul rolului principal, a oprit aplauzele publicului într-un moment de încântare și i-a invitat în scenă pe cei trei artiști creatori ai spectacolului, care au fost aplaudați îndelung de spectatori și de distribuția adânc plecată în fața lor.
Domnul Kuranosuke Sasaki a oprit din nou aplauzele și a rugat publicul să se încline spre vest, spre direcția în care este România, țara din care vin cei trei artiști și unde este Sibiul, Festivalul Internațional de Teatru și Teatrul Național „Radu Stanca”. Ce omagiu mai frumos poate să primească România decât o sală de 1200 de spectatori, care se înclină în fața triumfului, a talentului și a viziunii în ceea ce înseamnă creația și miracolul produse de mari artiști din Japonia în dialog cu mari artiști din România!?
La mulți ani, România!”
Etse ceea ce mărturisește neostenitul maestru Constantin Chiriac, Director General al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu- devenit cel mai mare festival de artele spectacolului din Europa.
O întâmplare? Un… gest? Ooo, mult, mult mai mult decât atât. RESPECT, RECUNOȘTINȚĂ, BUCURIE, APRECIERE, TRĂIRE…
Dacă acele personalități, dacă acei japonezi mari iubitori de teatru, „culturali” prin excelență, s-au înclinat dinaintea minunaților artiști ai TEATRULUI sibian, asta înseamnă ceva ce nici nu prea încape în cuvinte.
Ar mai fi de spus că și în luna octombrie, același TEATRU sibian a prezentat, tot la Tokyo, celebra piesă „Povestea prințesei deocheate”, inspirată din tradiția arte dramatice nipone.
O, Doamne, de ce-s cuvintele atât de sărace?!?!... poate pentru a vă împărtăși toate acestea cu ochii înecați în lacrimi de bucurie, de emoție…