Sinziana Mircea si invitatele sale vor sustine pe 28 iulie concertul cu numarul 100 din Festivalul Vara Magica

Sinziana Mircea si invitatele sale vor sustine pe 28 iulie concertul cu numarul 100 din Festivalul Vara Magica Cultura 15.07.2021

Concertul cu numarul 100 din cadrul festivalului “Vara magica”, aflat la editia a X-a va fi sustinut de pianista Sinziana Mircea si invitatele sale– Raisa Mihai si Alice Poenariu, in data de 28 iulie, incepand cu ora 19:30, la Ateneul Roman, intr-un concept care impleteste inovatia muzicalasi tehnologia secolului XXI.

Programul serii propune variatiuni realizate chiar de catre solistele concertului pe unele dintre cele mai celebre teme din muzica clasica, pronind de la Bach si Haendel, ajungand pana la Chopin, Albeniz si Orff. Repertoriul original va aduce in fata publicului variatiuni pentru un pian, doua piane si chiar pentru un duo rarisim de pian si chitara. Ritmurile propuse sunt surpinzatoare, mergand de la muzica barocasi ale sale ritmuri de fandango, pana la bolero si flamenco, cu efecte spectaculoase de percutie specifice repertoriului de chitara clasica. Muzica va fi insotita de efecte vizuale – proiectii video si video-mapping realizate de Dan Gherghiceanu si artistul vizual Adistu.

Va fi prezentat un recital in premiera, in concert fiind piesele incluse pe albumul “Fortuna”, publicat in anul 2020 de pianista Sinziana Mircea la celebra casa de discuri Electrecord.

“Acest recital este un vis devenit realitate! Pentru mine este a doua oara cand particip la acest festival, insa mi se pare cu adevarat magic ca am sansa de prezenta propriile lucrari intr-un festival de mare renume, precum festivalul “Vara Magica”, alaturi de mari nume ale muzicii clasice. Prin urmare, sunt extrem de recunoscatoare domnului director Dorin Ionita, directorul Lanto Communication, pentru invitatia de a participa in festival, cu atat mai mult cu cat in calitate de organizator, in vremuri foarte dificile, domnul Ionita a decis sa acorde aceastasansa imensa unor tineri muzicieni ca noi. Mi se pare cu adevarat extraordinar ca avem ocazia sa prezentam o muzica noua, imbracatain haina secolului XXI. In opinia mea, regasim in domnul director Ionita modelul adoptat de Lorenzo de Medici in timpul Renasterii Italiene, cand acesta a ales sa sprijine artistii in mod direct comisionandu-le lucrari si oferindu-le sansa de a se afirma la cel mai inalt nivel. In mod similar, domnul director Ionita ne-a oferit o scena de nivel mondial, Ateneul Roman, precum si libertatea de a prezenta un repertoriu inovativ, in fata publicului, intr-o perioada atat de dificila“, a declarat pianista si compozitoarea Sinziana Mircea.

Raisa Mihai, multipremiatain concursuri nationale si internationale de chitara, a absolvit chiar in aceasta vara cursurile de licenta ale Universitatii de Muzica din Bucuresti. Sinziana si Raisa au concertat deja impreuna pe scene precum Sala Radio, Filamonica din Stockholm si Steinway Hall din Londra. Inregistrarile compozitiilor lor au fost deja difuzate pe numeroase canale de muzica clasica din Europa precum: BBC Radio 3 si SUA.

“Sunt extrem de fericita sa debutez pe scena Ateneului Roman, intr-un festival de asemenea anvergura, alaturi de mari personalitati ale muzicii clasice. Cu atat mai mult, pentru mine acest recital este chiar magic deoarece voi avea ocazia sa prezint lucrari atat in calitate de interpret, cat si de co-autor. Abia astept concertul si va asteptam in numar cat mai mare la acest concert extraordinar!”, a spus chitarista Raisa Mihai, co-autoare a pieselor pentru pian si chitara.

Tanara pianista Alice Poienariu, detinatoare a multiple premii castigate in concursuri de pian la nivel national si international, este elevain clasa a XI-a la Liceul de Muzica din Timisoara si studentain divizia de juniori de la Universitatea de Muzica din Hanovra (Germania). Acest recital va reprezenta deasemenea debutul sau pe scena Ateneului Roman.

”Va invitam sa participati la editia a X-a a Festivalul Vara Magica denumit generic ”Marea muzica a lumii la Bucuresti”, unde vom avea artisti de nivel international, cu un repertoriu original, asa cum a pregatit Sinziana Mircea alaturi de invitatele sale. Este un program modern, in care muzica lui Bach, Chopin se imbina cu compozitiile Sinzianei interpretate la pian sau doua piane si chitara clasica. In plus, frumusetea scenei Atheneului Roman este pusasi mai mult in valoare prin spectacolul de luminasi culoare – de videomapping, in care muzica este sustinuta de dansul luminii. Astfel, urmarind festivalul nostru veti observa ca nimic nu este intamplator, fiecare artist si selectiile muzicale au rolul lor. Avem o ”vara magica” cu artisti de valoare internationala, iar acum reiau invitatia la Festivalul Vara Magica pe 28 iulie, de la ora 19:30 cu Sinziana Mircea, invitatele sale si videomapping!”, a declarat Dorin Ionita, organizatorul Festivalului Vara Magica, directorul Lanto Communications.

Festivalul se va incheia pe 19 august, chiar de ziua marelui nostru compozitor George Enescu cuRomanian Chamber Orchestra, unde dirijor este Cristian Macelaru, concertmaestru - Alexandru Tomescu, interpretand lucrari de Enescu, Schubert, Bartok si Mozart.

Biletele sunt disponibile pe www.lanto.rowww.bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni pana joi, intre orele 14:00 şi 19:00.


Ploiesteni, Consiliul Local a dat azi un vot important!

În sfârșit, mai vin și vești bune! Ploieștenii NU vor soate mai mulți bani...

La Ploiesti tocmai s-a nascut Asociatia Managerilor de Filarmonici si Opere din Romania (AMFOR)

„Este o onoare pentru mine, în calitate de manager/director general al Fila...

INSPIRAT, NECESAR: „Cutezanta zborului” – Omagiu adus inventatorului Justin Capra

Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova și Asociația „Justin Capră” or...

AVARIE in reteaua de apa, la Comarnic!

HIDRO Prahova S.A. anunță că, în vederea remedierii unei avarii apărute pe...

Consiliul Concurentei pune in dezbatere publica angajamentele formulate de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de că...

O noua magistrala de METROU in Bucuresti! Ce Sector va traversa?

În calitate de lider de asociere (alături de Ministerul Transporturilor, Me...

5 SOLUTII pentru APA CALDA si CALDURA in Bucuresti! Ce ministru prezinta ideile?!

„Termoficarea nu e doar una dintre cele mai grave probleme pentru București...

Targul Martisorului face sarbatoare la Muzeul Taranului Roman

TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI 24 – 29 februarie 2024, între orele 10.00 și 18.00...

Zeci de noi apartamente pentru azugeni!

75 de apartamente noi sunt în construcție în Azuga, 48 în blocurile de locu...

SAPTAMANA A INCEPUT CU DREPTUL… de a fi in secolul XXI: Reteaua de alimentare cu gaze isi face loc la Ghighiu!

„Începând de astăzi s-au început lucrările pentru alimentarea cu gaze natur...

Vin peste 330.000 de euro la Cocorastii Mislii, pentru investitii majore!

„Am început săptămâna cu plin! Am semnat împreună cu Ministrul Dezvoltăr...

Elevii Scolii „Rares Voda”, prietenii pasarilor! gestul lor minunat, in cadrul unui proiect de anvergura

MINUNAT, INSPIRAT! O școală din Ploiești se alătură S.O.R.( Societatea Orni...

FOARTE BINE! Politia, la catedra, la Liceul din Urlati!

,,Țelul de a face lumea un loc mai bun pentru copii ne unește pe toți…”...

Cifre incurajatoare, care confirma: constructiile ramane in continuare motorul cresterii economice

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea,...

Trei, Doamne si toate trei… intr-un „colt de arhitectura”

„Inspirată fotografie, cu trei clădiri din trei epoci, deci, cu trei stilur...

Avantajele Lucrului cu un Designer pentru Renovarea Apartamentului și pentru Proiectarea unui Interior Nou

Atunci când vine vorba de renovarea unui apartament sau de proiectarea unui...

Construind cu Gândul la Cei Mici: O Abordare Integrată a Baby Proofing-ului în Designul și Construcția Casei

Într-o epocă în care dinamica vieții de familie se schimbă rapid, siguranța...

Analiză Storia: Creștere cu 56% a interesului pentru proprietățile de vânzare în ianuarie 2024 față de ianuarie 2023

Începutul anului marchează o tendință crescătoare în preferințele românilor...