Sinziana Mircea si invitatele sale vor sustine pe 28 iulie concertul cu numarul 100 din Festivalul Vara Magica

Sinziana Mircea si invitatele sale vor sustine pe 28 iulie concertul cu numarul 100 din Festivalul Vara Magica Cultura 15.07.2021

Concertul cu numarul 100 din cadrul festivalului “Vara magica”, aflat la editia a X-a va fi sustinut de pianista Sinziana Mircea si invitatele sale– Raisa Mihai si Alice Poenariu, in data de 28 iulie, incepand cu ora 19:30, la Ateneul Roman, intr-un concept care impleteste inovatia muzicalasi tehnologia secolului XXI.

Programul serii propune variatiuni realizate chiar de catre solistele concertului pe unele dintre cele mai celebre teme din muzica clasica, pronind de la Bach si Haendel, ajungand pana la Chopin, Albeniz si Orff. Repertoriul original va aduce in fata publicului variatiuni pentru un pian, doua piane si chiar pentru un duo rarisim de pian si chitara. Ritmurile propuse sunt surpinzatoare, mergand de la muzica barocasi ale sale ritmuri de fandango, pana la bolero si flamenco, cu efecte spectaculoase de percutie specifice repertoriului de chitara clasica. Muzica va fi insotita de efecte vizuale – proiectii video si video-mapping realizate de Dan Gherghiceanu si artistul vizual Adistu.

Va fi prezentat un recital in premiera, in concert fiind piesele incluse pe albumul “Fortuna”, publicat in anul 2020 de pianista Sinziana Mircea la celebra casa de discuri Electrecord.

“Acest recital este un vis devenit realitate! Pentru mine este a doua oara cand particip la acest festival, insa mi se pare cu adevarat magic ca am sansa de prezenta propriile lucrari intr-un festival de mare renume, precum festivalul “Vara Magica”, alaturi de mari nume ale muzicii clasice. Prin urmare, sunt extrem de recunoscatoare domnului director Dorin Ionita, directorul Lanto Communication, pentru invitatia de a participa in festival, cu atat mai mult cu cat in calitate de organizator, in vremuri foarte dificile, domnul Ionita a decis sa acorde aceastasansa imensa unor tineri muzicieni ca noi. Mi se pare cu adevarat extraordinar ca avem ocazia sa prezentam o muzica noua, imbracatain haina secolului XXI. In opinia mea, regasim in domnul director Ionita modelul adoptat de Lorenzo de Medici in timpul Renasterii Italiene, cand acesta a ales sa sprijine artistii in mod direct comisionandu-le lucrari si oferindu-le sansa de a se afirma la cel mai inalt nivel. In mod similar, domnul director Ionita ne-a oferit o scena de nivel mondial, Ateneul Roman, precum si libertatea de a prezenta un repertoriu inovativ, in fata publicului, intr-o perioada atat de dificila“, a declarat pianista si compozitoarea Sinziana Mircea.

Raisa Mihai, multipremiatain concursuri nationale si internationale de chitara, a absolvit chiar in aceasta vara cursurile de licenta ale Universitatii de Muzica din Bucuresti. Sinziana si Raisa au concertat deja impreuna pe scene precum Sala Radio, Filamonica din Stockholm si Steinway Hall din Londra. Inregistrarile compozitiilor lor au fost deja difuzate pe numeroase canale de muzica clasica din Europa precum: BBC Radio 3 si SUA.

“Sunt extrem de fericita sa debutez pe scena Ateneului Roman, intr-un festival de asemenea anvergura, alaturi de mari personalitati ale muzicii clasice. Cu atat mai mult, pentru mine acest recital este chiar magic deoarece voi avea ocazia sa prezint lucrari atat in calitate de interpret, cat si de co-autor. Abia astept concertul si va asteptam in numar cat mai mare la acest concert extraordinar!”, a spus chitarista Raisa Mihai, co-autoare a pieselor pentru pian si chitara.

Tanara pianista Alice Poienariu, detinatoare a multiple premii castigate in concursuri de pian la nivel national si international, este elevain clasa a XI-a la Liceul de Muzica din Timisoara si studentain divizia de juniori de la Universitatea de Muzica din Hanovra (Germania). Acest recital va reprezenta deasemenea debutul sau pe scena Ateneului Roman.

”Va invitam sa participati la editia a X-a a Festivalul Vara Magica denumit generic ”Marea muzica a lumii la Bucuresti”, unde vom avea artisti de nivel international, cu un repertoriu original, asa cum a pregatit Sinziana Mircea alaturi de invitatele sale. Este un program modern, in care muzica lui Bach, Chopin se imbina cu compozitiile Sinzianei interpretate la pian sau doua piane si chitara clasica. In plus, frumusetea scenei Atheneului Roman este pusasi mai mult in valoare prin spectacolul de luminasi culoare – de videomapping, in care muzica este sustinuta de dansul luminii. Astfel, urmarind festivalul nostru veti observa ca nimic nu este intamplator, fiecare artist si selectiile muzicale au rolul lor. Avem o ”vara magica” cu artisti de valoare internationala, iar acum reiau invitatia la Festivalul Vara Magica pe 28 iulie, de la ora 19:30 cu Sinziana Mircea, invitatele sale si videomapping!”, a declarat Dorin Ionita, organizatorul Festivalului Vara Magica, directorul Lanto Communications.

Festivalul se va incheia pe 19 august, chiar de ziua marelui nostru compozitor George Enescu cuRomanian Chamber Orchestra, unde dirijor este Cristian Macelaru, concertmaestru - Alexandru Tomescu, interpretand lucrari de Enescu, Schubert, Bartok si Mozart.

Biletele sunt disponibile pe www.lanto.rowww.bilete.ro şi la casa de bilete a festivalului deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni pana joi, intre orele 14:00 şi 19:00.


Elevii Colegiului de Arta „Carmen Sylva” Ploiesti, Romania, pe scena, la unison cu orchestra Filarmonicii

MINUNAT! Filarmonica Ploiești își continuă nobila misiune de promovare și f...

Irezistibil: Invitatie la seara de vineri plina cu un pahar de jazz

Haideți și voi, haideți să savurați FRUMOSUL! Între vin și vinil am găsi...

Admitere în sistemul penitenciar 2023

Penitenciarul de Femei Ploieşti – Târgşorul Nou selecționează candidați pen...

Cum pot advertorialele SEO publicate prin Succes Grup să îți promoveze afacerea

În era digitală în care trăim, promovarea afacerii tale în mediul online es...

Universitatea din Bucuresti, prima universitate la nivel national in topul QS by Subject in doua domenii de studiu

Poziționată permanent în prima treime a clasamentului realizat de Quacuarel...

Vasile Dancu: Tot mai multe companii portugheze sunt interesate sa investeasca in Romania

Comisia pentru Afaceri Europene din Senatul Romaniei a primit delegația Com...

International Novruz Day under the motto „New Day, New Life”

On March 20, 2023, the Embassy of Turkmenistan in Romania, together with th...

Sa-ti umple inima, nu alta: La Ceptura v-asteapta Casuta cu Amintiri

ȘTIAȚI CĂ?!… Din mereu surprinzătorul peisaj cepturean nu lipsește, cu bine...

Ploiesti: CORAL IMPEX efectueaza lucrari de deratizare in perioada 20-31 martie 2023

Primăria Municipiului Ploiești informează cetățenii că, în perioada 20-31 m...

START SANTIER la blocul 7 ABC din Campina! Pentru cresterea eficientei energetice!

„Am dat ordinul de începere pentru lucrările de creștere a eficienței energ...

O bucura Ploiestii… (Si nu numai!) De la polisemia artei la vers, actorie, conferinte, ateliere: NICHITA LA ECHINOCTIU

Centrul Județean de Cultură Prahova – Consiliul Județean Prahova organizeaz...

Sa vi se faca sarbatoare-n inimi: Cele mai vechi cruci ce tin pe umerii lor satul Urleta

Azi, mare sarbatoare inchinata  „Sfintei Cruci”. Deloc intamplator. Atat...

Cum să alegi un jacuzzi de exterior perfect pentru curtea ta – sfaturi practice (P)

Atunci când facem trecerea de la apartament la casă, primul gând este cum s...

11 MARTIE 1291 – PRIMA MENTIUNE DOCUMENTARA a orasului Fagaras

Azi spunem LA MULȚI ANI unui oraș din inima Țării Cerurilor Deschise…...

CNAIR are in administrare aproape 4800 de poduri. In ce clase tehnice se incadreaza?

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere face public Ra...

Fantasticul pod peste Dunare de la Braila, in FAZA FINALA de executie! IMAGINI DE COLECTIE

𝗣𝗼𝗱𝘂𝗹 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲 𝗗𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗱𝗲 𝗹𝗮 𝗕𝗿𝗮𝗶𝗹𝗮/𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁𝗶 – 𝗧𝘂𝗹𝗰𝗲𝗮, 𝗶𝗺𝗽𝗿𝗲𝘂𝗻𝗮 𝗰𝘂 𝗽𝗿𝗶𝗺𝗮 𝗲𝘁𝗮𝗽𝗮 𝗮...