Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” lanseaza Cafeneaua Educatiei pentru Stiinta – o comunitate a profesorilor de stiinte

Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” lanseaza Cafeneaua Educatiei pentru Stiinta – o comunitate a profesorilor de stiinte Educatie 08.02.2022

Liceul Teoretic” Dr. Mioara Mincu” si Scoala Postliceala Sanitara ”Carol Davila” organizeaza joi, 10 februarie 2022, conferinta Educatie pentru Stiinta – Investim in educatia pentru viitor, avand ca partener media Revista Stiinta si Tehnica.

 

Evenimentul aduce in atentia profesorilor de stiinte ale naturii (Chimie, Fizica si Biologie) necesitatea prioritizarii educatiei STEM si propune solutii de colaborare in vederea cresterii motivatiei elevilor pentru invatarea stiintelor.

Cu aceasta ocazie, Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu” lanseaza Cafeneaua Educatiei pentru Stiinta, un proiect care urmareste  formarea unei comunitati a profesorilor de stiinte ale naturii in vederea dezvoltarii lor personale si profesionale. Prin organizarea unor intalniri in cadrul carora vor fi invitati mentori si se vor face schimburi de bune practici – se va pune accent pe interdisciplinaritate, pe creativitate, dar si pe bucuria de a ne intalni si de a lucra impreuna.

Avand in vedere noul val de schimbari tehnologice ce va influenta si natura si profilurile locurilor de munca actuale, organizatorii conferintei considera ca educatia trebuie sa tina pasul cu evolutia stiintei si tehnicii si, totodata, sa sustina schimbarile fundamentale prin care va trece piata muncii in viitor. Pentru a confirma acest deziderat la eveniment vor participa invitatii: Ionel Florian Lixandru – secretar de stat la Ministerul Educatiei; Alexandru Mironov – scriitor si jurnalist; Dragos Iliescu – psiholog; Corina Negrea – Jurnalist de Stiinte; Carmen Mazilu – presedinte Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania – filiala Bucuresti si Vasile Apostol – director general al Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti.

In contextul unor mari provocari si schimbari care au loc la nivel global si national, Dr. Alexandru Ioan Mincu, Presedintele Fundatiei Umaniste ”Dr Mioara Mincu”, considera ca: ”Educatia pentru viitor este educatia sustenabila, trainica, care pe langa faptul ca formeaza, indruma si deschide cai in fata copilului si tanarului. Este o orientare activa si inteligenta, ca o carte de istorie intoarsa cu paginile catre viitor. O carte pe care o scriem impreuna: Scoala, Elevul si Familia, elementele esentiale ale societatii. Noi construim viitorul.” 

Este pasul inainte de la conceptul nascut pentru a fi copil la "nascut sa fii elev". O visare activa, dar responsabila in invatarea permanenta pe toata durata vietii, o cale a succesului. O tinta asumata in continua miscare. Liceul Teoretic ”Dr. Mioara Mincu" - Educatia pentru stiinta – si Scoala Postliceala Sanitara ”Carol Davila” – Educatia pentru sanatate – sunt doua echipe care materializeaza cu succes aceste idei. De 32 de ani investim cu dragoste si munca in educatia Romaniei, dar si sanatatea Europei. Fara educatie viitorul nu exista”, mai spune dr. Alexandru Mincu.

Educatia pentru stiinta sustine de altfel cultivarea cunoasterii, care reprezinta partea centrala a culturii asa cum sublinia Rectorul Universitatii „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, Daniel David, cu ocazia sarbatoririi Zilei Nationale a Culturii.

A sti inseamna pentru omenire: organizare temeinica, activitate rationala, cooperatism, solidaritate, evolutie pacinica (arh. pasnica). A sti inseamna pentru om: a-ti trai timpul de «a fi» cu multumire si a astepta clipa de «a nu fi» cu seninatate”, dupa cum spunea savantul Emil Racovita, fostul rector al Universitatii din Cluj.

 

Liceul Teoretic „Dr.Mioara Mincu”

”Noi ne-am propus sa le acordam elevilor nostri tot suportul in pregatirea academica, precum si in dezvoltarea lor personala si relationala si sa le oferim instrumentele prin care vor putea sa fie in masura la absolvire sa decida asupra propriei cariere. Avȃnd profilul real, specializarea stiinte ale naturii, liceul nostru promoveaza Educatia pentru Stiinta, pentru o societate pe baza de cunoastere”, spune prof. Anca Grecu, director al Liceului Teoretic ”Dr. Mioara Mincu”.

 

Scoala Postliceala Sanitara ”Carol Davila”

Credem in Stiinte, in puterea acestora de a forma cei mai buni asistenti medicali. Intelegerea structurii si fiziologiei organismului uman, a comportamentului persoanelor sӑnӑtoase si bolnave, precum si a relatiilor dintre starea de sӑnӑtate si mediul fizic si social al fiintei umane necesitӑ cunostinte vaste din domeniile: biologie, chimie, fizicӑ, psihologie, tehnologie. Educatia pentru sӑnӑtate se construieste pe educatia pentru stiintӑ!”, mentioneaza prof. Aurelia Sova, director al Scolii Postliceale Sanitare ”Carol Davila”.

 

Domeniul sanatatii va ramane mereu in trendul meseriilor viitorului, desi ”locurile de munca din intreaga lume se schimba, pe masura ce marile companii pasesc spre a patra revolutie industriala”, dupa cum sustine jurnalistul Alexandru Mironov. ”Noile tehnologii vor solicita abilitati mai inalte – chiar si pentru posturile marunte. Asta inseamna ca sistemele de invatamant trebuie sa se schimbe si sa se adapteze pentru a dota angajatii de maine cu competentele necesare. Specialistii din piata spun ca 80% dintre meseriile anului 2035 nu au fost inca inventate”.

Vor colabora  in viitor oamenii cu masinile pentru a face ceea ce niciunul nu poate face singur? Cum ne putem pregati pentru viitoarele locuri de munca? Ce aptitudini vor fi necesare? Vom afla raspunsurile in prezentarea profesorului Alexandru Mironov despre Meseriile viitorului.

 

Ziua de 10 Februarie marcheaza an de an Ziua Fundatiei Umaniste ”Dr. Mioara Mincu”, precum si ziua de nastere a doamnei Dr. Mioara Mincu, un pionier in educatia pentru sanatate si un sustinator al stiintei.

 

 


Rapita, semn de belsug

Rapița (Brassica napus oleifera și Brassica rapa oleifera) este o plantă di...

Prefectul, din nou la Slanic! Solicitari catre “Institutul Geologic al României” si „Apele Romane”

În sfârșit, li s-a aprins beculețul! După ce… vineri, prefectul, într-o...

Pasca cea vestitoare de Pasti

Cu toții așteptăm cu nerăbdare mireasma aluatului delicat, înveșmântat cu b...

Prefectul, in direct de la Slanic: „Suntem intr-o analiză continua a situatiei

„Revin la dvs cu informatii de la fata locului, din Slănic! Craterul a f...

Slanic, ULTIMA ORA: Prefectul spune ca NU SUNT MOTIVE DE PANICA! Dar evacuatii raman evacuati!

„Prefectul județului Prahova, Emil Drăgănescu, informează cetățenii din Slă...

Cadou de „Iepuraș”: plimbări gratuite pe lac, în Parcul Drumul Taberei, de Paște

Veste bună pentru bucureșteni! Duminică, în ziua de Paște, plimbările cu ba...

Licee bucurestene pe cele mai inalte trepte ale podiumului la Olimpiada Balcanica de Matematica

Vești grozave primite aseară din Bulgaria: o medalie de aur și locul I cu p...

Fundația Țiriac anunță debutul Romanian Tennis Series cu 2 turnee desfășurate simultan la București, în luna mai

Fundația Țiriac anunță debutul Romanian Tennis Series cu 2 turnee desfășura...

O noua super-victorie a CSO Valenii de Munte: 8-1 impotriva Comarnicului

„VICTORIE CSO VĂLENII DE MUNTE!!! Super CSO Valenii de Munte… s-a dezlăn...

Sinaienii, invitati cu mic, cu mare la Picnic!

„Hai la picnic, în a doua zi de Paște! Pe 6 mai, ne întâlnim pe Calea Mo...

CAMPINA: Continua repararea strazilor cu covoare asfaltice

„Programul multianual de reparații străzi, pe care l-am început în 2022, co...

Super-veste in ajun de Pasti pentru pruncii si parintii din Floresti! Investitie majora!

„Dragii mei, În Săptămâna Mare am primit o veste care m-a bucurat tare m...

Feeria Bulevardului nostru, in zodia PUSTIULUI. Explicabil…

Sâmbătă după-amiază… și azi aproape la fel: Bulevardul, bătrânul nostru bul...

Accesorii grătar: cum să gătești ca un profesionist?

Gătitul la grătar nu este doar o activitate, ci o artă. Pentru mulți, este...

Omul-poveste descoperit de un secretar de stat pe santierul Autostrazii Sibiu – Pitesti

Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, v...

Inovație și Excelență în Construcții: Matrițele ABS de la FormaBS

Într-o lume în continuă evoluție, construcțiile nu fac excepție. Cu fiecare...

Top 3 lucruri de care ai nevoie pentru a construi o casă la munte

Poză de Mateusz Sałaciak pe Pexels.com  Indiferent că îți dorești să con...

Cum poți construi o casă rezistentă într-o zonă predispusă la condiții meteorologice extreme?

Poză de Evelyn Paris pe Unsplash.com Ai decis să-ți construiești casa vi...