Incepe HiPerMath 2022-2023 – a IV-a editie a programului de pregatire pentru competitii internationale de matematica

Incepe HiPerMath 2022-2023 – a IV-a editie a programului de pregatire pentru competitii internationale de matematica Educatie 13.10.2022

Programul Upper.School for IMC devine HiPerMath: un program dinamic și plin de provocări cu dificultate ridicată, prin care s-au antrenat anul trecut 132 de elevi, din care 113 au obținut medalii la Olimpiada Națională de Matematică, 37 s-au calificat în loturile lărgite de juniori și seniori, 10 au reprezentat România la competițiile internaționale de matematică, unde au obținut 7 medalii de aur și 6 medalii de argint.

Fundația Upper Education dă startul celei de-a IV-a ediții a programului de pregătire pentru performanță, care din acest an apare sub un nou nume – HiPerMath - High Performance in Mathematics. Programul se adresează tuturor copiilor pasionați de matematică din clasele VII – XII, care doresc să-și depășească limitele într-o comunitate în care calitățile necesare nu sunt doar abilitățile matematice, ci și perseverența și ambiția în urmărirea unui obiectiv de învățare pe termen lung.

Desfășurată în două secțiuni, o secțiune dedicată juniorilor și una dedicată seniorilor, noua ediție HiPerMath aduce împreună cel mai mare număr de profesori de până acum. Anul acesta, 26 de profesori și mentori cu reputație și experiență în pregătirea olimpicilor, în coordonarea echipei României la concursuri internaționale sau foști olimpici internaționali sunt ghidați de aceeași dorință: să încurajeze și să susțină elevii să-și să atingă cele mai înalte obiective, oricât de greu de atins ar părea.

From Silver to Gold: Inspirație, Ambiție și Perseverență

Trei dintre mentorii implicați în acest proiect, Andrei Bud - Post-doc la Goethe-Universität Frankfurt am Main și fost olimpic internațional, Radu Bumbăcea - absolvent al Universității Cambridge și fost olimpic internațional și Octav Drăgoi - absolvent al Universității Harvard, masterand în Data Engineering and Analytics la Universitatea Tehnică din Munchen și fost olimpic internațional, au dezvoltat un concept de mentorat integrat în programul HiPerMath: From Silver to Gold.

Conceptul From Silver to Gold a început odată cu cea de-a treia ediție de anul trecut și continuă în acest an cu și mai multe lecții ce au ca scop determinarea elevilor în a încerca să lucreze probleme din ce în ce mai dificile, încurajându-i să se autodepășească și să urce cât mai sus în clasament cu ajutorul unor mentori excepționali.

“Programul UpperSchool for IMC a fost cel mai interesant și eficient curs la care am avut ocazia să particip. Lecțiile au fost foarte variate datorită multitudinii de profesori pe care i-am avut, aceasta adăugând o valoare enormă cursului. Mulțumesc echipei UpperSchool pentru că au creat acest program extraordinar și care cu siguranță are un mare impact asupra elevilor îndrăgostiți de matematică.”, ne-a spus Cătălin Botezat, participant din Republica Moldova la ediția de anul trecut.

"Programul Upper.School for IMC din ultimii 2 ani la care am participat m-a ajutat foarte mult să mă pregătesc constant, pentru că în fiecare săptămână aveam cursuri și probleme selectate la care trebuia să trimit soluții, ceea ce mi-a format foarte multă disciplină în pregătire. Am avut ocazia, prin acest program, să cunosc foști olimpici internaționali care ne-au împărtășit din experiența lor de la olimpiade, dar și din experiența de după, astfel că am putut să aflu și unde poți să ajungi după liceu și universitate, ceea ce mi-a dat multă motivație să reușesc și eu să fiu ca ei.", ne-a spus Robert Dragomirescu, medaliat cu aur la IMO 2022.

HiPerMath oferă tuturor copiilor pasionați de matematică șansa de a lucra într-un mediu în care, pe lângă calitatea de excepție a cursurilor, feedback-ul, comunicarea și competiția antrenează perseverența și mențin vie motivația. Atât pentru secțiunea de juniori, cât și pentru cea de seniori, cele 50 de sesiuni de curs au un nivel de dificultate ridicat și cuprind studiul intensiv al teoriei numerelor, algebrei, geometriei și combinatoricii. Creativitatea și gândirea critică reprezintă două dintre cele mai importante valori pe care le împart atât profesorii, cât și elevii participanți.

 „Succesul la olimpiade și competiții nu este doar un rezultat de moment, este consecința unei perioade de muncă, pregătire, renunțări și ambiții. O pregătire pe termen lung, consecventă, de nivel ridicat, formează caractere puternice. Câștigul nu este doar o medalie în portofoliul personal, ci este atitudinea față de un obiectiv greu de atins, iar această atitudine determină succesul pe termen lung”, este mesajul cu care Lioara Ivanovici, Co-Fondator și Director Executiv al Fundației Upper Education, încurajează elevii ce au o pasiune reală pentru matematică să se înscrie în programul HiPerMath și să descopere cum mentoratul unor oameni de excepție și comunitatea celor care împărtășesc aceeași pasiune pentru matematică poate contribui la succesul în competiții, dar mai ales la succesul pe termen lung.

HiPerMath susține gratuit elevii să ajungă la performanțe înalte

HiPerMath este un program complet gratuit și se desfășoară exclusiv online în perioada 22 octombrie 2022 - 21 mai 2023 pe platforma upper.school. Programul include 50 de cursuri și două evaluări de tip simulare baraj în fiecare secțiune a programului. Mai mult de atât, participanții se bucură de:

  • feedback de calitate din partea profesorilor
  • materiale de studiu, probleme atent selectate și soluții
  • evaluări săptămânale pe baza problemelor selectate
  • statistici și recomandări legate de nivelul de dificultate pentru care ar trebui să se antreneze fiecare participant

Sunt eligibili pentru înscriere elevii care îndeplinesc cel puțin una dintre următoarele condiții:

  • au obținut o medalie de aur, argint sau bronz la etapa națională a Olimpiadei Naționale de Matematică în anul 2022
  • au participat în programul Upper.School for IMC 2021-2022 și s-au clasat în primii 50% conform punctajului individual de la finalul programului.

Suplimentar, vor fi acceptați 20 participanți, pe baza aplicării, prin trimiterea pe adresa de email cursuri@upper.school a următoarelor informații:

  • un eseu de maxim o pagină în care să ne scrii ce îți place cel mai mult din domeniul matematicii, ce reprezintă pentru tine matematica și de ce iți dorești să participi în acest program
  • o recomandare de la un profesor de matematică

Află mai multe detalii despre programul HiPerMath și despre modul de înscriere aici.

 

Despre Fundația Upper Education

Fundația Upper Education este o inițiativă educațională lansată în octombrie 2018, care își propune să sprijine elevii talentați din România ce își doresc să facă performanță în materiile exacte. Anual, Fundația organizează programe gratuite de pregătire pentru competiții internaționale de matematică, organizează concursuri gratuite la nivel național și este organizator local al unor concursuri internaționale individuale sau pe echipe. În fiecare an, Fundația premiază olimpicii naționali la matematică și susține pregătirea copiilor ambițioși prin invitații de participare gratuită în programele de pregătire de nivel avansat. Mai multe detalii puteți afla pe: https://fundatia.upper.school/


MODIFICARI in trafic, cauzate de FINALIZAREA ASFALTARII BULEVARDULUI!

Revenim cu detalii privind noi modificări în trafic în Ploiești, după ce ie...

EXCLUSIV: Patronatul IMM-urilor din Prahova implineste 30 de ani. Eveniment national la Ploiesti

Filiala Prahova a Patronatului IMM-urilor va aniversa, in 2024, trei deceni...

Administratora unui bloc din Bucuresti, injunghiata MORTAL joi seara

„TERIBIL”… puțin spus! Joi seară, în jurul orei 19.10, Poliția Capitalei –...

BRAGADIRU: Trafic oprit- Pieton accidentat mortal

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează...

S-a aprobat construirea unui nou ambulatoriu in Ilov, „extensie” a Spitalului Judetean

Proiectul construirii unui punct medical în Popești-Leordeni intră în linie...

Ambasadorul Elvetiei la Bucuresti, prezent la prima editie a Sports Business Awards

Peste 150 de manageri de top, antreprenori, sportivi, reprezentanti ai club...

Ce… dulci amintiri: Cofetariile Micului Paris

Bucurestiul a fost intr-un timp numit „orasul cofetariilor”, el depasind un...

Veste buna pentru campineni: se asfalteaza Strada Voila

„S-a turnat primul strat de asfalt pe strada Voila, pe tronsonul cuprins în...

 A… ucis, acum… „plateste”! Chiar daca… au trecut cateva luni de la abominabila fapta!

Miercuri, 27 martie a.c., un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tr...

,,Voievozii romani, pavaza a crestinatii” la „o vorba” cu elevii din Tomsani

28 martie 2024, la Centrul Cultural Tomșani s-a desfășurat activitatea cu t...

Cand zarzarii infloriti fac spectacol in jurul blocului…

Așa arată, privită de la un etaj superior, grădina unu bloc din zona de Sud...

Tehnologie inteligenta pentru casa moderna cu aspiratoare verticale

Cu fiecare zi care trece, tehnologia inteligenta devine din ce in ce mai pr...

Ai nevoie de utilaje pentru prelucrarea lemnului?

Industria prelucrării lemnului este în continuă dezvoltare și are un rol vi...

Cum poți obține spații de depozitare la un preț avantajos pentru firma ta

Fotografie de ELAVATE pe Pexels.com Ești proprietarul unei afaceri care...

Vrei să găsești un nou hobby? 8 activități pe care să le înveți cu ajutorul cărților

În căutarea unui nou hobby, cărțile pot fi cel mai bun ghid pentru a explor...

Cumpara Anvelopele de Iarnă 185/65 R15 TRIANGLE Tw401 de la Vadrexim.ro

Siguranță și Performanță pe Timp de Iarnă cu TRIANGLE Tw401 de la Vadrexim....