Reusita TV, cu Luminitza Petre - Violonista si dirijoare pe toate meridianele globului (28.11.2020)

Personalitate muzicală complexă, Luminitza Petre a atras atenţia presei de specialitate încă de la primele apariţii pe scena muzicală a lumii. Este violonistă, dirijoare, membră în diferite formaţii de muzică de cameră, fondatoare şi manager al diferitelor ansambluri şi festivaluri muzicale.

Încă din timpul studenţiei, Luminitza Petre a desfăşurat o bogată activitate solistică cu toate Orchestrele Filarmonice din România, cu Orchestra Naţională Radio din Bucureşti. Consolidarea carierei sale a continuat cu apariţiile pe scene de concert de la Stuttgart, Mannheim, Bayreuth, Heidelberg, Nürnberg, Hamburg, Berlin, Milano, Strasbourg, Madrid, Bilbao, Zaragoza, Viena, Budapesta până la Tokyo, Tokushima sau Vasul de croazieră „M.S. Deutschland” .

A fost invitata la Festivaluri prestigioase ca „La Folle journée” Nantes, „Aix en provence”, „Edinburgh Festival”, „Bayreuther Festspiele”, iar în 2019, la „Festivalul international George Enescu” Bucuresti. Violonista Luminitza Petre a realizat imprimari pentru casele de discuri „Signum” Germania, „Bietigheimer Kammersinfonie” „Electrecord” România, dar si pentru Fonoteca Radio Bucuresti. Integrala Sonatelor şi Partitelor pentru vioara solo de J.S.Bach, realizata la Bavaria Studio München, a fost extrem de apreciată în recenzii de presa şi a fost nominalizată pentru „Academy Award” în Tokio.

Poveste ei o aflati in emisiunea REUSITA, realizata de Daniel Lazar, care, de 15 ANI, TINTESTE SUCCESUL.