Vara Magica: Concert inovativ la Ateneul Roman cu Sinziana Mircea si invitatii sai

Vara Magica: Concert inovativ la Ateneul Roman cu Sinziana Mircea si invitatii sai Cultura 13.07.2022

Festivalul „Vara Magica” ne invita sa petrecem o noua seara de vara magica in compania muzicii clasice, de aceasta data alaturi de pianista si compozitoarea Sinziana Mircea, soprana Laura Tatulescu si compozitorul Giovanni Dinello, la Ateneul Roman, pe  data de 20 iulie, de la ora 19:30, in cadrul recitalului extraordinar „Imagine Baroque”.

Recitalul extraordinar „Imagine Baroque”, care va avea loc pe 20 iulie a.c., de la ora 19:30, va propune un concert unic in care muzica clasica, sonoritatile de muzica electronica si jocurile de lumini si umbre va vor purta pe aripile lor prin trei secole de muzica, intr-o experienta de neuitat.

Artistii de talie internationala - pianista Sinziana Mircea, soprana Laura Tatulescu, compozitorul Giovani Dinello si artistul vizual Adistu vor pune in scena un concert unic de muzica clasica, muzica electronica si live videomapping, care va aduce in sala Ateneului Roman armoniile magnifice ale Barocului italian, invesmantate in haina vibranta  a secolului XXI.

Astfel, alaturi de repertoriul de muzica clasica binecunoscut publicului meloman de pretutindeni, pentru prima data in ultimii 300 de ani, vor fi aduse in luminile rampei doua cantate pentru soprana si pian compuse de compozitorul italian Benedetto Marcello, in secolul al XVII-lea. Aceste lucrari de muzica baroca necunoscute inca, vor fi restituite publicului larg, in premiera la nivel national si poate chiar mondial, in interpretarea a doua muziciene romane: soprana de talie mondiala Laura Tatulescu si pianista Sinziana Mircea.

Manuscrisele de o inestimabila valoare a celor doua cantate, care dateaza din sec. al XVII-lea, nepublicate inca, au fost descoperite de Sinziana Mircea in biblioteca Conservatorului din Venetia care poarta numele celebrului compozitor, in cadrul bursei de cercetare „Nicolae Iorga”. Prestigioasa Bursa „Nicolae Iorga” este acordata anual de Ministerul Educatiei si Cercetarii celor mai brilianti tineri cercetatori si artisti romani, in urma unui concurs de proiecte extrem de riguros, desfasurat la nivel national. In anul 2021, Sinziana a cistigat aceasta bursa de cercetare cu proiectul „Reinterpretarea muzicii baroce in recitalul de pian interdisciplinar contemporan”. Asadar, concertul propus de tanara pianista in cadrul Festivalului „Vara Magica”, in data de 20 iulie, reprezinta unul dintre rezultatele acestui proiect derulat cu sprijinul Institutului Cultural Roman din Venetia si al Conservatorului „Benedetto Marcello”, in care inovatia se intalneste cu istoria si tehnologia intr-o sinergie realizata de artisti de talie internationala, din Romania si Italia, la cel mai inal nivel.

Mai mult decat atat, in cadrul aceluiasi recital, care reuneste muzica clasica cu cea electronica, va fi lansata in premiera mondiala Suita „Serenissima”, pentru pian acustic si sintetizator, compusa de Sinziana Mircea in cadrul aceluiasi proiect, interpretata alaturi de compozitorul italian Giovanni Dinello, absolvent al Conservatorului din Venetia, sectia „Muzica electronica”. Intregul proiect muzical va fi insotit de proiectii video si videomapping realizate de extraordinarul artist videomapping Adistu, castigator a multiple premii la nivel national si international, in concursuri de profil.

Magnifica muzica la pian si sintetizator va fi insotita intr-o alaturare de exceptie de vocea catifelata si profund vibranta a sopranei Laura Tatulescu, care de-a lungul unei extraordinare cariere a urcat pe scene precum: Opera de Stat din Viena, Opera de Stat din Munchen, Opera Nationala din Coreea, Los Angeles Opera, sub bagheta unor dirijori celebri precum: Riccardo Muti, Seiji Ozawa, Daniele Gatti, Kent Nagano.

Dorin Ionita, initiatorul si organizatorul Festivalului Vara Magica, a declarat: ”Ca in fiecare an, in cadrul Festivalului Vara Magica se anunta concerte cu artisti si orchestre de renume la nivel national si international, iar acest concept care include pian, voce, lumini si muzica electronica ne poarta in epoca baroca pentru a trai emotia si frumusetea artelor”.

Festivalul International “Vara Magica” este unul dintre evenimentele culturale estivale marcante ale Europei si una dintre putinele manifestari de acest gen care aduce in prim-plan capitala Romaniei. De la prima editie, festivalul a depasit 100 de concerte, de calitatea carora s-au bucurat mai mult de 80.000 de spectatori, sute de mii de ascultatori ai programelor radio si telespectatori care au urmarit transmisiunile in direct si inregistrarile acestor momente de inalta tinuta artistica.

Editia a XI-a a Festivalului Vara Magica va continua in fiecare a zi de miercuri pe toata perioada de vara pana pe data de 31 august, la Sala Mare a Ateneului Roman. Programul complet al Festivalului Vara Magica - editia a XI-a este disponibil pe site-ul www.varamagica.ro.

Programul complet al Festivalului poate fi consultat la varamagica.ro, iar biletele pentru concertele din cadrul Festivalului Vara Magica sunt disponibile pe www.bilete.ro si www.myticket.ro, dar si la casa de bilete a festivalului deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni pana joi, intre orele 14:00 si 19:00.

Asadar, si anul acesta Festivalul „Vara Magica” va invita la o serie de evenimente unice cu adevarat, in care magia muzicii intalneste inovatia, tehnologia si arta exprimata la cel mai inalt nivel, transformand o seara frumoasa de vara, intr-o seara de neuitat!


MODIFICARI in trafic, cauzate de FINALIZAREA ASFALTARII BULEVARDULUI!

Revenim cu detalii privind noi modificări în trafic în Ploiești, după ce ie...

EXCLUSIV: Patronatul IMM-urilor din Prahova implineste 30 de ani. Eveniment national la Ploiesti

Filiala Prahova a Patronatului IMM-urilor va aniversa, in 2024, trei deceni...

Administratora unui bloc din Bucuresti, injunghiata MORTAL joi seara

„TERIBIL”… puțin spus! Joi seară, în jurul orei 19.10, Poliția Capitalei –...

BRAGADIRU: Trafic oprit- Pieton accidentat mortal

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează...

S-a aprobat construirea unui nou ambulatoriu in Ilov, „extensie” a Spitalului Judetean

Proiectul construirii unui punct medical în Popești-Leordeni intră în linie...

Ambasadorul Elvetiei la Bucuresti, prezent la prima editie a Sports Business Awards

Peste 150 de manageri de top, antreprenori, sportivi, reprezentanti ai club...

Ce… dulci amintiri: Cofetariile Micului Paris

Bucurestiul a fost intr-un timp numit „orasul cofetariilor”, el depasind un...

Veste buna pentru campineni: se asfalteaza Strada Voila

„S-a turnat primul strat de asfalt pe strada Voila, pe tronsonul cuprins în...

 A… ucis, acum… „plateste”! Chiar daca… au trecut cateva luni de la abominabila fapta!

Miercuri, 27 martie a.c., un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tr...

,,Voievozii romani, pavaza a crestinatii” la „o vorba” cu elevii din Tomsani

28 martie 2024, la Centrul Cultural Tomșani s-a desfășurat activitatea cu t...

Cand zarzarii infloriti fac spectacol in jurul blocului…

Așa arată, privită de la un etaj superior, grădina unu bloc din zona de Sud...

Tehnologie inteligenta pentru casa moderna cu aspiratoare verticale

Cu fiecare zi care trece, tehnologia inteligenta devine din ce in ce mai pr...

Ai nevoie de utilaje pentru prelucrarea lemnului?

Industria prelucrării lemnului este în continuă dezvoltare și are un rol vi...

Cum poți obține spații de depozitare la un preț avantajos pentru firma ta

Fotografie de ELAVATE pe Pexels.com Ești proprietarul unei afaceri care...

Vrei să găsești un nou hobby? 8 activități pe care să le înveți cu ajutorul cărților

În căutarea unui nou hobby, cărțile pot fi cel mai bun ghid pentru a explor...

Cumpara Anvelopele de Iarnă 185/65 R15 TRIANGLE Tw401 de la Vadrexim.ro

Siguranță și Performanță pe Timp de Iarnă cu TRIANGLE Tw401 de la Vadrexim....