Unul dintre cele mai interesante sporturi din lume este sustinut si de Alexandrion Group; Retrospectiva anului 2021

Unul dintre cele mai interesante sporturi din lume este sustinut si de Alexandrion Group; Retrospectiva anului 2021 Sport 22.12.2021

Padbol Romania, aflat la finalul unui 2021 plin de evenimente și competiții Romanian Padbol Tour, sprijinite permanent și de Alexandrion Group. A fost un an la fel de dinamic și spectaculos ca și noul sport național!

Anul competițional a început cu Turneul Bucovinei, (8-9 mai) aflat în acest an la prima sa ediție, și  care a reunit în baza sportivă Campo di Medici Rădăuți jucători de padbol din toată țara! Aceștia s-au bucurat de o organizare și o primire care face cinste acestor meleaguri, precum și de legendara ospitalitate a locuitorilor săi. Atât festivitatea de deschidere a competiției cât și cea de premiere au fost facute de primarului Bogdan Loghin, de proprietarii clubului organizator-Irinel și Bebel Nanu, respectiv Daniel Biholari- precum și a Elisabetei Gherghișan, președintele Padbol România. Bucovina TV, Monitorul de Suceava si alte publicații locale au fost parteneri media ai acestui eveniment, organizat cu sprijinul mai multor parteneri locali.

Primele locuri pe podium au fost ocupate de Olivian Surugiu/Victoraș Popescu (loc 1), Laurențiu Dinuică/Mihai Roman - fotbalistul Universității Craiova (loc 2), ambele echipe reprezentând clubul Flux Arena Craiova. Pe locul 3 s-a clasat echipa giurgiuveană formată din Gabriel Turnea/Mugurel Vrabie, iar locul 4 a fost adjudecat de echipa formată din Mihai Țiplic/Aurel Voicu.

Evenimentele anului au continuat cu o explozie de terenuri de Padbol la Timișoara! În luna iunie s-a inaugurat oficial primul club de padbol - cu nu mai puțin de patru terenuri- care va fi urmat de o amplă dezvoltare la nivel de județ, sub îndumarea lui Flavius Matei, reprezentantul Padbol Romania în această zonă. Evenimentul a avut loc în prezența viceprimarului Cosmin Tabără, presedintelui AJF Timiș Romeo Malac, directorul liceului cu program sportiv Timișoara -Călin Rosemblum, vicepresedintelui FC Ripensia-Erol Baeram, președinte FC Ghiroda- Marius Poclid, președintelui Padbol Romania- Elisabeta Gherghisan, și a multor iubitori ai sportului. Începând cu 2022, Turneul Banatului se va alătura și el competițiilor oficiale Romanian Padbol Tour.

În luna iulie, Turneul Olteniei, aflat la a doua ediție, a fost la mare înălțime! Organizat de Baza Sportiva Sportivă Flux Arena Craiova în parteneriat cu Asociația Romană de Padbol și Electroflux Craiova,  turneul s-a bucurat de o amplă promovare regională prin transmisiunea în direct realizată de Oltenia TV, condimentată cu flash interviuri la cald realizate de Lavinia Pavel, jurnalist sportiv.  Mai mult de atât, pe perioada UEFA Euro Cup, un parteneriat intre Electroputere Mall Craiova și Padbol România a facut posibilă instalarea unui teren chiar în incinta acestui mall. O serie de evenimente au ținut viu interesul craiovenilor pentru fotbal, care a fost adus astfel pentru prima oară intr-un mall, cu ajutorul fratelui său mai mic-padbolul, și a terenului de dimensiuni reduse în care acesta se practică. Marco Pigliacelli, Raggae Ofosu, Jovan Markovic, Atanas Trica, Mihai Roman, precum și Alex RaiceaClaudiu BălanAlex Blidar și Dragoș Albu au interacționat cu fanii în terenul de padbol, și au promovat împreună Turneul Olteniei.

Sfîrșitul lunii august a adus din nou comunitatea padbol impreună la Turneul Moldovei, organizat de Baza Sportivă Greenfield Club Bârlad. Aflat deja la a doua ediție, turneul a fost unul foarte strâns din punct de vedere competițional, dar și antrenant și relaxant datorită condițiilor oferite de organizator, respectiv o frumoasă piscină de vară ce a mai racorit spiritele încinse și dormice de un loc cât mai sus pe podium.  Câștigătorii turneului a fost echipa formată din Olivian Surugiu/ Victoraș Popescu (Flux Arena Craiova), urmată de Gabriel Deaconescu/Andrei Paciucă ( Padbol Arena București) și Gabriel Turnea/Mugurel Vrabie (Padbol Giurgiu).

Sezonul competitional 2021 a culminat, in luna octombrie cu Cupa Romaniei la Padbol.

Organizată de Asociația Romana de Padbol (Elisabeta Gherghișan), pe cele trei terenuri ale Complexului Sportiv Național Lia Manoliu, (amplasate la doar 100 de metri de Arena Națională), Cupa României s-a jucat în sistem de grupe, sferturi semifinale, finale, având la start 20 dintre cele mai bune de echipe la nivel național.

Evenimentul a reprezentat pentru comunitatea Padbol Romania trecerea la statutul de sport național,  sportul bazându-se la acest moment pe o infrastructură care permite practicarea acestuia în peste 30 de terenuri din 17 orașe, iar altele urmează să alăture în 2021.

Din partea Ministerului Tineretului și Sportului a luat cuvantul Subsecretarul de Stat Cristian Emilian Ghită - care a reconfirmat deschiderea și sprijinul Ministerului pentru Federația Română de Padbol în curs de constituire.

Printre cei care au asistat la spectacolul sportiv au fost mai mulți oameni de fotbal, printre care și antrenorul Mihai Teja și fostul internațional Marius Niculae.

Primul loc pe podium a fost adjudecat de Olivian Surugiu și Laurențiu Dinuică, reprezentanți ai clubului Flux Arena Craiova, care s-au clasat astfel în topul jucătorilor de padbol 2020-2021! Pe cel de-al doilea loc s-a clasat echipa reprezentativă a clubului Padbol Arena București, formată din Gabriel Deaconescu și Andrei Păciucă, iar pe locul trei reprezentanta Padbol Giurgiu, formată din Gabriel Turnea și Mugurel Vrabie.

 

Cupa României la Padbol a fost organizată de Asociația Română de Padbol, avand ca parteneri Padbol RomaniaCSN Lia ManoliuProedus, SC Max EstateAlexandrion Group, Trattoria Monza,  SenseBall , ESX-Abonamente Săli.

Partenerii media ai Primei Cupe a României la Padbol au fost Metropola TV și Sport Total FM, meciurile din sferturi, semifinale și finale au fost transmise live și comentate de Adi Dobre, putând fi revazute pe Youtube Padbol Romania.

 

În curând vom afla și Calendarul 2022 al celui mai spectaculos sport din lume! Stai aproape de Padbol urmărind articolele noastre, dar și site-ul oficial www.padbol.ro si rețelele sociale Padbol Romania.


Ploiestenii, cu miile, la concertele de sambata, pe Bulevard

Sâmbătă seara a fost… COOL, a fost… FULL! Organizatorii estimează că, la co...

FABULOS, ANTRENANT, FASCINANT… Ni s-a lipit de suflet ca marca de scrisoare…

 Ce seară minunată…! Că doar ni s-a lipit de suflet ca… marca de scrisoare...

Top 6 cele mai folosite materiale de construcții pe care le folosesc în mod obișnuit românii (P)

Fiecare dintre noi, atunci când ne construim casa visurilor noastre ne stră...

1 iunie la Muzeul National Cotroceni – Tururi si ateliere de arte decorative gratuite pentru copii

De Ziua Internațională a Copilului, 1 iunie, Muzeul Național Cotroceni îi i...

(P) Sisteme ieftine si eficiente de incalzire in locuinta

Cand ne gandim la o locuinta si la incalzirea acesteia, facem referire la s...

E OFICIAL: Se constituie Grupul de Lupta al NATO in Romania

Ministerul Apărării Naționale informează: „Grupul de Luptă al NATO (Battle...

Cand MEDICII nasc MINUNI… Cum au salvat si… au si botezat, la Sinaia un bebelus in Ziua Izvorului Tamaduirii

„În sfânta zi în care creștinii sărbătoreau Izvorul tămăduirii se naștea c...

(P) Laserele medicale care tratează multe dintre afecţiunile dermatologice şi estetice vara!

Trăim într-o perioadă propice dezvoltării rapide a tehnologiilor medicale...

Acces extins la un tratament inovator pentru pacientii romani care sufera de hemofilie A

Pacienţii din România care suferă de hemofilie A formă severă,[1] care nu...

Idei de cadouri corporate premium (P)

A numi ceva “premium” sau „luxos” inseamna a promova un stil de viata conf...

Cercetari la Spitalul Voila: Un pacient ar fi fost violat de un asistent! Cine a sesizat Politia?!

 Mulți spun, tot mai apăsat, că trăim într-o „lume nebună”, o lume ăn care...

A FOST ODATA in Sinaia… Un hotel dintr-un al secol. FOTO DE COLECTIE

Primul hotel din Sinaia se numea tot Sinaia, a fost dat în folosință în 187...

Pasarea Rock, pregatita sa-si ia zborul catre inimile ploiestenilor

The show must go on! Ultima seară din sărbătoarea Ploieștilor anunță un spe...

„As canta si sub… un pod”

 A cântat din toți rărunchii, a dat totul… ne-a urtat prin mesajul profund...

(P) Idei de cadouri pentru noii angajati

A merge la un nou loc de munca poate fi atat interesant, cat si infricosato...

O comoara de la Vatican: Scara elicoidala

FASCINEAZĂ PE ORICINE: Scara elicoidală din Muzeele Vaticanului, inaugurată...

Terminal nou pentru pasageri la Aeroportul International „Traian Vuia”

Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara va avea, de anul viito...

Aceasta este… CASA CARE DANSEAZA!

Casa care dansează, sau Fred și Ginger, este porecla dată clădirii Național...

O poveste zidita ce intrece veacurile: Turnul Cizmarilor din Sighisoara

„Fii ca un turn bine fixat; nu-ți scutura vârful pentru niciun vânt care su...