Castigatorii Sports Business Awards: 11 premii au fost oferite companiilor care sustin sportul romanesc

Castigatorii Sports Business Awards: 11 premii au fost oferite companiilor care sustin sportul romanesc Sport 28.03.2024

Peste 150 de manageri de top, antreprenori, sportivi, reprezentanti ai cluburilor sportive, investitori și jurnaliști au participat ieri seară la prima ediție a Sports Business Awards, eveniment care a sărbătorit și a recompensat implicarea companiilor din România în finanțarea activităților sportive. În cadrul evenimentului, mari sportivi de performanță și jurnaliști sportivi au oferit 11 premii companiilor și organizațiilor care au depus eforturi deosebite în sprijinirea sportului.

Banca Transilvania (sector bancar), OMV Petrom (industria petrolieră), Catena (retail farmaceutic), JYSK (retail de mobilă), Maspex (industria alimentară și a băuturilor răcoritoare), Raiffeisen Bank (sector bancar), Kaufland (retail alimentar), Sport Arena Streetball (organizare de evenimente sportive) și CSO Voluntari Baschet (club sportiv) au fost câștigătorii primei ediții Sports Business Awards. Dintre companiile premiante, Banca Transilvania și OMV Petrom au obținut câte două premii fiecare.

”Foarte multe companii din România au inclus în strategia de business susținerea sportului, cu efecte benefice multiple atât pentru afaceri, cât și pentru societate per ansamblu. Însă contribuția lor în cadrul unui sector atât de important pentru România rămâne adesea într-un con de umbră. Prin acest eveniment, ne-am propus să recompensăm sprijinul depus de mediul privat pentru susținerea sportului, pentru ca aceste exemple de bune practici să se multiplice și să contribuie la profesionalizarea modului în care sunt conduse organizațiile sportive. Iar ieri a fost făcut un prim pas în această direcție: unul dintre sponsorii galei a oferit o bursă în Elveția unui student român care se va specializa în managementul cluburilor sportive”, a declarat Ion Schiau, fondatorul companiei de distribuție de ceasuri Albini Prassa, membru în board și lider al grupului de lucru Sport în cadrul Camerei de Comerţ România-Elveția (CCE-R).

În România, mai puțin de 10% din populație este implicată în activități sportive, spre deosebire de Elveția, unde 85% din populație practică un sport în mod regulat. Cluburile sportive din România sunt finanțate în mare parte de la bugetul de stat, iar de multe ori aceste fonduri sunt insuficiente.

,,Este important că orice companie din România să înțeleagă beneficiile aferente asocierii cu sportul, valoarea adăugată pe care o poate genera marketingul sportiv, atât pentru business, cât și pentru dezvoltarea societății, per ansamblu, că și mediu oportun pentru viitor.

Sprijinirea sportului înseamnă educație prin sport care influențează pozitiv o întreagă societate, devenind mai sănătoasă, mai sociabilă, mai bună, mai determinată în atingerea obiectivelor și, evident, mai performantă.

Prin urmare, implicarea companiilor în sprijinirea activităților sportive este esențială, iar eforturile companiilor trebuie recunoscute și popularizate.’’ a declarat Valentin Popescu, expert în marketing sportiv și partener al MVP Consultancy.

Susținerea performanței sportive în rândul copiilor și a adolescenților, implicarea angajaților în activități sportive, sprijinirea sporturilor paralimpice sau a performanței sportive, precum și finanțarea performanței înalte în sport sunt doar o parte dintre categoriile premiate la Sports Business Awards.

 

Lista câștigătorilor primei ediții a Sports Business Awards:

 • Cea mai bună companie care susține performanța sportivă în rândul copiilor și adolescenților: OMV Petrom
 • Cea mai bună companie care își implică angajații în activități sportive: Catena (Fildas)
 • Cea mai bună companie care susține sporturile paralimpice: JYSK
 • Cea mai bună companie care susține performanța olimpică: Maspex
 • Cea mai bună companie care susține performanța înaltă în sport: Banca Transilvania
 • Cea mai bună companie care susține sporturile de masă: Raiffeisen Bank
 • Cea mai bună companie străină care susține sporturile românești: Kaufland
 • Cea mai bună companie pentru consecvența în susținerea sporturilor românești de mai bine de un deceniu: OMV Petrom
 • Cea mai bună campanie de marketing sportiv inițiată de o companie privată: Banca Transilvania
 • Cel mai bun management de marketing de către o organizație privată în domeniul sportiv: Sport Arena Streetball
 • Premiul special al juriului: CSO Voluntari Baschet

 

Juriul pentru acordarea premiilor în cadrul Sports Business Awards a fost format din personalități din domenii precum sport, educație, business, ONG și jurnalism, respectiv: Mihaela Constantinescu, profesor de marketing sportiv în cadrul Academiei de Studii Economice din București, Ion Alexandru, redactor-șef al Eurosport, Gabriela Popescu, președinte al Rugby Club Gura Humorului/ Fundația Te Aud Romania, Ray F. Iunius, CEO al grupului educațional winsedswiss și Adrian Socaciu, președinte al Institutului Sportiv Român.

Grupul de lucru privind Sportul din cadrul Camerei de Comerț Elveția-România și-a propus ca, în următorii ani, să își dedice eforturile în vederea creșterii notorietății în ceea ce privește nevoia de implicare a sectorului privat în finanțarea sportului, după modelul elvețian.

Evenimentul Sports Business Awards a fost organizat aseară în București de Albini Prassa și MVP Consultancy prin Valentin Popescu, în parteneriat cu Camera de Comerț Elveția-România (CCE-R). Sponsorii evenimentului au fost One United Properties, Les Roches, Nestle Romania, Borsec, Zarea, KIA, Synotech, Kinetic Sport & Medicine, Banca Transilvania, Elmas, Franck Müller și Sports D'epoque.

Despre Camera de Comerț Elveția-România (CCE-R)

 

Camera de Comerţ Elveţia – România (CCE-R) este o asociație non-profit cu o istorie de 22 de ani în România, care are ca scop facilitarea relațiilor de afaceri între investitorii elvețieni și cei români și de a oferi informații economice și consultanță companiilor interesate să dezvolte afaceri în cele două țări.

În 2024, CCE-R a ajuns la un număr de peste 110 de companii membre care au peste 17.000 de angajați în România.

Susținută de Ambasada Elveției în România, CCE-R a devenit în ultimele două decenii jucătorul principal al relațiilor economice româno-elvețiene și a construit 10 grupuri de lucru menite să vină în sprijinul membrilor Camerei, dar și a comunităților în care aceștia activează.

 

Despre Albini Prassa

Companie cu rădăcini în Elveția și România, Albini Prassa și-a început activitatea locală în 2004, ca distribuitor de ceasuri elvețiene, primul brand fiind Tissot. Ulterior, compania s-a specializat în promovarea și consolidarea imaginii de marcă a partenerilor internaționali reprezentați precum Bulgari, Franck Müller, Laurent Ferrier, Urwerk, Louis Erard, ZRC, Bomberg și Tissot.

Albini Prassa a fost inițiatorul unor colecții și ediții limitate pentru Romania precum TISSOT România 1918-2018, TISSOT Stejarii și Stejarul de Aur, Bomberg Loop, QlockTwo România edition și TISSOT Heritage Săgeata, si Undone FC Rapid 100 ani.

În 2018 Albini Prassa a intrat piața de retail, lansând treptat distribuția B2B, prin intermediul Maison Albini Prassa, un loc dedicat timpului, unde experiența de brand este una dedicată și personală.

 

Despre MVP Consultancy

 

MVP Consultancy este o companie antreprenorială tanara care ofera servicii de consultanță în afaceri: strategie generală de afaceri și marketing sportiv.

MVP Consultancy ajută companiile să acționeze diferențiat printr-o strategie de afaceri bine concepută și o implementare excelentă, in vederea obtinerii, printr-o maniera etica, de avantaje competitionale cu mare impact.

Valentin Popescu, Consultant în marketing sportiv, partener MVP Consultancy, este un lider în industria sportului, orientat spre rezultate, cu peste 20 de ani de experiență profesională extinsă în marketing sportiv și o rețea largă în intreaga industrie.

Valentin Popescu a fost declarat "Cel mai bun specialist în marketing sportiv din România" și a fost onorat să fie distins cu numeroase premii datorită implicării sale în susținerea sportului romanesc.

 


INEDIT: Ploiestenii, invitati sa fie „directori pentru o zi”, la SGU

Împreună, aducem (putem aduce„cot la cot”) administrația publică mai aproap...

Digitalizarea transforma modul de a face business. Vezi cum te ajuta solutia KIM

Digitalizarea este una dintre tendinţele majore care transformă modul de a...

Unde s-au inregistrat cele mai mari cresteri de productie, de 15-20% in februarie 2024 fata de februarie 2023?

Minstrul Economiei, prahoveanul Ștefan Radu Oprea, vine cu cifre demne de l...

Cupa Romaniei la Box: TOT PODIUMUL, al nostru! Boxerii ploiesteni au cucerit toate medaliile!

Boxul ploieștean STRĂLUCEȘTE și… nu contenește să ne aducă bucurii!!! S...

Tanara din Magurele, Medalie de AUR la Olimpiadei de Matematica a Studentilor din Sud-Estul Europei

Întotdeauna pasiunea și devotamentul vor aduce rezultate! Pe această cale,...

Incepe expertizarea celebrului Bloc ARO, constructie emblematica din centrul Capitalei

Se-ntâmplă în „ceasul al XIII-lea”, dar bine că măcar acum „se mișcă ceva”:...

CUTREMURATOR: Barbat gasit fara suflare in Parcul IOR

ȘOCANT ÎN PLIN BUCUREȘTI: Poliția Capitalei, prin echipajele de la Secția 1...

Actiune majora de ecologizare in Parcul Natural Vacaresti. Tone de deseuri stranse si indepartate!

Aproximativ 7,6 tone de deșeuri au fost strânse sâmbătă cu ajutorul volunta...

Ziua Complexului Sportiv Floreasca

14 aprilie 1950: a fost dat în folosință Complexul Sportiv Floreasca. Este...

Masuri de impact la STB, in zona Calea Mosilor

STB instalează astăzi macazul care va asigura circulația tramvaielor liniei...

Demn de luat exemplu: MII de salcami saditi in ultima sesiune de plantare la Lipanesti in aceasta primavara

Ultima sesiune de plantare din această primăvară la Lipănești o puteți vede...

URS vazut haladuind pe strazi la Cocorastii Caplii

„Aseară a fost văzut un urs în Cocorăștii Caplii. Rog cetățenii, în cazul î...

O glicina de 60 de ani, vedeta in curtea unor ploiesteni

Glicina (wisteria) face spectacol în Ploiești! Și poate n-ar strica să insp...

Cadouri pentru un prieten pasionat de gastronomie

Poză de Gary Barnes pe Pexels.com Probabil că ai un prieten pe care, de...

Am fost la CIRC. Si MULTUMESC acestor oameni care din munca si sacrificiul lor ne fac noua sarbatoare

*ACEST ARTICOL FACE „RECLAMĂ” PENTRU MUNCĂ, PASIUNE, SACRIFICIU ȘI DĂRUIRE....

Nereguli grave depistate pe santierele de constructii cladiri, lucrari de geniu civil si lucrari speciale de constructii

418 cazuri de muncă nedeclarată depistate și amenzi de aproape 10.000.000 d...

Beneficiile și riscurile tranzacționării Forex: Ce trebuie să ții minte pentru a avea succes pe piață

Tranzacționarea pe piața valutară (Forex) este una dintre cele mai mari și...

Idei și sfaturi în renovări: Iată ce presupune modernizarea unei locuințe în 2024

Fotografie de la Max Vakhtbovycn pe Pexels.com   Astăzi, renovarea unei...

One United Properties se extinde în segmentul locuințelor premium accesibile, printr-o nouă achiziție strategică

One United Properties, principalul investitor și dezvoltator imobiliar de p...