Interviu cu Helmut Duckadam, premiat la Gala Trofeelor Alexandrion: "Am un sfat pentru romani: sa fim uniti nu doar in aceste momente grele, ci si in celelalte perioade!"

Interviu cu Helmut Duckadam, premiat la Gala Trofeelor Alexandrion: "Am un sfat pentru romani: sa fim uniti nu doar in aceste momente grele, ci si in celelalte perioade!" Sport 01.04.2020

Suntem izolaţi, dar niciodată depărţiţi! Fundaţia Alexandrion le aduce iubitorilor sportului, ȋn fiecare săptămână, interviuri in exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc. Cei mai buni sportivi urcă în fiecare an pe scena Trofeelor Alexandrion, cea mai importanta gală din România, care răsplăteşte campionii sportului şi se bucură de aplauzele şi recunoaşterea celor pe care ȋi reprezintă cu succes ȋn ȋntreaga lume. Ne îndreptăm acum, din nou, atenţia către cei care au primit onorurile în seara celei mai recente gale, desfăşurată pe 5 februarie ȋn Bucureşti, care a adus laolaltă lumea performanţei sportive româneşti. Ne-am dorit să aflăm cum îşi amintesc acel moment, ce fac în prezent şi ce cred despre viitor.

Cu o carieră remarcabilă ȋn fotbal, care a debutat ȋn 1977 la echipa Constructorul Arad şi a continuat cu succes, la echipa Steaua Bucuresti, Helmut Duckadam este supranumit „Eroul de la Sevilla”, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive. Performanța reușită de Helmut Duckadam pe stadionul "Sanchez Pizjuan" din Sevilla este înscrisă în Cartea Recordurilor.

Au urmat multe alte moment notabile ȋn cariera sa sportivă, care l-au plasat ȋn rândul celor mai importanţi sportivi români. Pe 5 februarie, Fundaţia Alexandrion l-a premiat cu Trofeul Alexandrion de Excelenta, pentru o carieră impresionantă şi performanţe care au promovat valoarea sportului românesc ȋn ȋntreaga lume.

În ajunul aniversării de 61 de ani, vârstă pe care o va implini pe 1 aprilie, Helmut Duckadam a rememorat cu drag moment din timpul galei Trofeelor Alexandrion, a povestit cum ȋşi petrece timpul ȋn această perioadă şi şi-a exprimat perspective despre viitor, ȋntr-un interviu acordat ȋn exclusivitate Fundaţiei Alexandrion.

"Mă bucur că am participat la acea gală foarte frumos organizată şi mă bucur că am primit şi un premiu. Mi-e tare greu să-mi imaginez ce se va ȋntampla ȋn viitor, deoarece cred că suntem ȋn punctul zero, nu doar noi, ci toată planeta. Cred că vom porni de la un ȋnceput ȋn care vom revizui tot comportamentul nostru, al oamenilor, ceea ce am făcut pana acum. (…) Aş da totuşi un sfat românilor, ȋn general: să fim uniţi, nu doar ȋn momentele acestea grele, ci şi ȋn celelate perioade" a concluzionat Helmut Duckadam.

Puteti urmari interviul integral cu Helmut Duckadam aici.

Cum te poti inscrie in Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT) la Ploiesti

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, adresează public o in...

Primarul Adrian Dobre: „Cresa Upetrom este a ploiestenilor”

Municipiul Ploiesti a câștigat licitația pentru achiziția Creșei Upetrom d...

Rectificari de bugete in sedinta CL Ploiesti din 28 mai

Consiliul Local al municipiului Ploiesti a fost convocat in data de 28 mai...

Conpet vrea sa investeasca 3 milioane lei in panouri fotovoltaice in 5 statii de pompare

Adunarea Generala a Actionarilor transportatorului naţional de ţiţei Conpe...

Petrolul Ploiesti revine azi la antrenamente!

Lotul echipei de fotbal Petrolul Ploiesti se va reuni luni, 25 mai, atunci...

Judetul Prahova: Numarul persoanelor cu COVID-19 a crescut la 94!

„Până astăzi, 22 mai 2020, pe teritoriul județului Prahova au fost testate...

Ploiesti: Se constituie Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret (CCPT)

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Florin Dobre, adresează public o in...

Sute de sateni din Nucet- Chiojdeanca au scapat de frica unei izolari… nedorite!

Administrația județeană anunță că a eliminat riscul ca sute de locuitori a...

Munitie neexplodata din al Doilea Razboi Mondial, la Romanesti si Busteni

Sâmbătă, 23 mai  a.c., în jurul orei 12.34, echipajul pirotehnic al Inspec...

Tanar de 19 ani ucis de un tren Regio, intre Floresti si Buda

Un tânăr de 19 ani și-a pierdut viața în urma unui accident feroviar produ...

Ploiesti: Persoana de 87 de ani imobilizata la pat, salvata de pompieri

Vineri, 22 mai a.c., în jurul orei 09.30, un apelant al numărului unic 112...