Loredana Dinu, campioana olimpica la scrima, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «In aceasta perioada dificila este necesar sa cautam motive frumoase prin care sa aducem din nou sportul in prim plan»

Loredana Dinu, campioana olimpica la scrima, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: «In aceasta perioada dificila este necesar sa cautam motive frumoase prin care sa aducem din nou sportul in prim plan» Sport 07.01.2021

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion aduce, ȋn fiecare săptămână, interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei. Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc ȋn luna februarie şi va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19:00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion. Ca ȋn fiecare an, ȋn 2021 cei mai buni sportivi vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Scrimera Loredana Dinu este unul dintre cei mai titraţi sportivi români, cu performanţe care au făcut ca imnul Romaniei sa fie ascultat de milioane de oameni din ȋntreaga lume, la multiple competiţii europene şi mondiale. Loredana este campioană olimpică la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro (Brazilia), dublă campioană mondială (2010 și 2011) și cvadruplă campioană europeană (2006, 2008, 2011 și 2015). Toate rezultatele au fost obţinute ȋn cadrul confruntărilor pe echipe. A ȋnceput să practice scrima la 11 ani, arma spada, iar la 13 ani lupta deja ȋn finala primului său campionat naţional, ȋmpotriva Anei-Maria Brânză. A câştigat atunci medalia de argint şi de acolo şirul rezultatelor excepţionale a continuat. În 2001 a obţinut o medalie de argint la Campionatul Mondial pentru Juniori de la Gdansk (Polonia), tot ȋn proba pe echipe.

Loredana Dinu a fost premiată la Gala Trofeelor Alexandrion din 2017, alături de coechipierele sale (Simona Gherman, Simona Pop şi Ana-Maria Brânză), pentru medalia olimpică de aur la scrimă cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016. Retrasă din activitatea competiţională, Loredana urmăreşte ȋndeaproape evoluţia sportivilor români şi consideră că organizarea Galei Trofeelor Alexandrion 2021 este esenţială pentru a reduce sportul ȋn prim plan ȋn această perioadă dificilă.

"Într-adevăr, cu toţii traversăm această perioadă foarte dificilă care se pare că ȋncă nu dă semne a se termina şi cu atât mai mult consider că este necesar ca ȋn această perioadă să facem cât mai multe dintre lucrurile pe care le făceam şi ȋnainte pentru că asta ne creează acea senzaţie de normalitate care cumva a dispărut şi poate cu atât mai mult să căutăm motive frumoase prin care să aducem din nou sportul ȋn prim plan, să aducem performanţele care, poate, chiar dacă au fost mai puţine, există", a spus Loredana Dinu.

În interviul acordat Fundaţiei Alexandrion, Loredana a vorbit ȋn mod admirativ despre performanţele sportivilor români din 2020 şi a sugerat şi câţiva câştigători pentru Gala Trofeelor Alexandrion 2021.

"Performanţele care au pus România ȋn centrul hărţii internaţionale poate au fost mai puţine, dar sunt cu atât mai valoroase şi cu atât mai mult trebuie să ne mândrim cu ei (n.r. sportivii) şi să le arătăm recunoştinţa noastră, ca români, a mea, ca fost sportiv,şi a tuturor celor care iubesc, până la urmă sportul. Ei sunt tot un fel de eroi ȋn această perioadă şi sunt cei care ne ajută şi ne păstrează pe acea linie de echilibru", a subliniat Loredana Dinu.

Urmăriţi aici interviul: https://youtu.be/faEfGNZ2ONk

Fondatorul companiei ploiestene KEEP IT Mobile, Vicentiu Corbu – invitat la Digi 24 la emisiunea „In fata ta”

Fondatorul companiei ploieștene KEEP IT Mobile, Vicențiu Corbu, va fi preze...

Rata dobanzii de politica monetara, redusa azi de BNR

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în ședi...

Deputatul Gratiela Gavrilescu anunta infiintarea Gruparii parlamentare umaniste social-liberale

Deputatul Grațiela Gavrilescu, împreună cu alți 4 colegi parlamentari – dep...

Sinaienii, invitati la un webminar pe teme privind finantari in domeniul HORECA

100.000 EURO pentru ElectricUP! Sinăienii sunt invitați la webinar-ul El...

Wetterbest, cu o fabrica la Baicoi, va avea un nou proprietar

Comisia Europeană a avizat, în data de 12 ianuarie, tranzacția de vânzare a...

BNR a redus azi rata dobanzii de politica monetara

Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României, întrunit în șed...

Vesti bune pentru sportivi: Unicul Complex Olimpic de Natatie din Romania va fi operational incepand cu luna martie

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila,...

Concursuri pentru ocuparea unor posturi in cadrul MLPDA, SUSPENDATE!

Cseke Attila: ”Am decis suspendarea concursurilor pentru posturile vacante...

Traseu de autobuz prelungit catre un centru de vaccinare in Ploiesti

Incepand cu data de 18.01.2021, in zilele lucratoare, ruta traseului 104 e...

Peste 25.000 de prahoveni s-au imbolnavit de Covid pana acum si aproape 800 si-au pierdut viata. Afla situatia la zi!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova...

Peste 100 de cazuri noi raportate azi in Prahova!

Autoritățiile informează că, de la începutul epidemiei și până în prezent,...

3825 de doze de vaccin anti-Covid consumate pana azi in Prahova

Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prah...

AFLA ACUM: Unde sunt Centrele de vaccinare anti COVID-19, organizate in Prahova, pentru FAZA a II-a

Etapa I continuă în centrele deja amenajate. Dintre acestea, șase centre d...

Eminescu, popas in gandurile elevilor Scolii Gimnaziale nr 19 din Ploiesti

Eminescu și copiii… frumos, plin, emoționant. Desene, versuri, citate. Simț...

„Mihai, daca-ai sti cat de tare imi lipsesti”…

”Mihai, dacă-ai ști cât de tare îmi lipsești” Tu n-ai murit pentru că...

Amintiri din vremea cand mineritul „stralucea” in Prahova: MINA CEPTURA

1. MINA De la mină, cărbunele era transportat la gara Ceptura pe o cale...