Narcisa Lecusanu, campioana mondiala la handbal: "Fundatia Alexandrion trebuie sa fie alaturi de sportul romanesc in continuare, asa cum a facut pana acum, atat prin organizarea galelor cat si prin actiuni caritabile"

Narcisa Lecusanu, campioana mondiala la handbal: "Fundatia Alexandrion trebuie sa fie alaturi de sportul romanesc in continuare, asa cum a facut pana acum, atat prin organizarea galelor cat si prin actiuni caritabile" Sport 14.01.2021

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion aduce ȋn fiecare săptămână interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei. Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc ȋn luna februarie şi va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19 :00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației Alexandrion. Ca ȋn fiecare an, ȋn 2021 cei mai buni sportivi vor urca pe scena pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România, şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători de anul acesta.

Întreaga carieră sportivă a Narcisei Lecuşanu, una dintre cele mai valoroase handbaliste ale României, este marcată de reuşite. În 1995, la doar 19 ani, Narcisa Lecuşanu devenea campioană mondială de tineret cu Echipa Naţională de Handbal Feminin a României (Campionatul Mondial din Arcaju-Brazilia), un moment de vârf al carierei sale care i-a confirmat că este o jucătoare performantă şi a motivat-o să ȋşi dorească să crească şi mai mult profesional. Pentru că simţea că bate pasul pe loc, ȋn 1996 Narcisa a semnat un contract cu Kometal Skopje (Macedonia), echipa la care a activat timp de doi ani şi cu care a câştigat Campionatul Macedoniei şi Cupa Macedoniei. Următorul pas a fost mutarea ȋn Germania, unde a evoluat la echipele Borussia Dortmund şi TV Lutzellinden, cu cea din urma câştigând Campionatul Germaniei. Parcursul profesional al Narcisei a continuat ȋn cadrul a două echipe de handbal din Danemarca -Ikast Bording EH şi Aalborg- o ţară cu o tradiţie ȋndelungată ȋn handbal. După mai bine de 10 ani petrecuţi ȋn străinătate, Narcisa Lecuşanu s-a ȋntors ȋn România unde a jucat handbal ȋn cadrul echipei Oltchim Râmnicu Valcea, iar ȋn 2005 a fost vicecampioană cu Echipa Naţională de Handbal Feminin a Romaniei la Campionatul Mondial din Sankt Petersbgurg (Rusia).

În 2010 s-a retras din activitatea competiţională şi ȋn prezent este director tehnic al Echipei Naţionale de Handbal Feminin a Romaniei. Din postura sa de campion, unul dintre numele referinţă ale sportului românesc, Narcisa a urcat de mai multe ori pe scena Galei Trofeelor Alexandrion pentru a ȋnmâna trofee sportivilor laureaţi. Intervievată de Fundaţia Alexandrion, Narcisa a apreciat iniţiativa organizării Galei Trofeelor Alexandrion şi ȋn 2021, pe care o consideră binevenită.

"Sportul nu are voie să se oprească ȋn loc. Sportul este un fenomen extraordinar, ȋncurajează şi binedispune[…] În continuare, Fundaţia Alexandrion trebuie să fie alături de sportul românesc, aşa cum a făcut-o până acum, atât prin gale, cât şi prin ceea ce face caritabil pentru oamenii din România […]", a spus Narcisa Lecuşanu.

Referitor la laureaţii care ar putea urca anul acesta pe scena Galei Trofeelor Alexandrion, Narcisa Lecuşanu şi-a ȋndreptat atenţia către tinerele speranţe ale sportului românesc pentru care acest trofeu ar reprezenta o motivaţie foarte puternică de a lupta pentru medalii importante.

"Nu ştiu foarte multe rezultate, dar sunt sigură că oamenii implicaţi vor găsi oamenii care merită să fie susţinuţi ȋn continuare şi ȋşi vor primi premiile aşa cum au făcut-o ȋn ceilalţi ani. […] Mi-ar plăcea cumva să gasim şi copii «speranţe», pentru care ar ȋnsemna foarte mult acest premiu pentru ei", a concluzionat Narcisa Lecuşanu.

În cadrul Galei Trofeelor Alexandrion, Fundaţia Alexandrion acordă ȋn fiecare an Trofeele Speranţa, tinerilor care s-au remarcat prin talentul lor şi care au perspective de evoluţie foarte bune.

Urmăriţi aici interviul: https://youtu.be/Ffg4voD11x0

 

Prima victorie in deplasare pentru ploiesteanul Adrian Ursea in Ligue 1, pe terenul unei adversare a lui CFR Cluj!

OGC Nice, echipa pregatita de romanul Adrian Ursea, a obtinut prima victori...

CEO Conference – Shaping the Future; Companiile si liderii lor “au zero” timp de pierdut!

Care sunt tendintele si directiile de redresare economica si ce strategii a...

Activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova in anul pandemiei. Cifre care merita luate in seama

Problematica generată de pandemia de Covid -19, manifestată iniţial la nive...

Mesterii populari, pusi in valoare la un targ dedicat Martisorului

Ploieștenii și nu numai… sunt așteptați în incinta Centrului comercial Winm...

Programul TEZAUR continua si in martie

Prahovenii pot subscrie şi în luna martie pentru noi emisiuni de titluri de...

Directorul Metrorex si-a dat demisia! Cine ii ia locul

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu demisionează din funcție, în...

Un fost ministru de finante, noul trezorier al FR Rugby; cum arata noua conducere

Astazi a avut loc Adunarea Generala a Federatiei Romane de Rugby, in cadrul...

O a doua masina CONFISCATA in Sectorul 5 pentru depozitarea Ilegala de deseuri

Vineri, 26.02.2021, a avut loc o nouă acțiune comună a Poliției Locale Sect...

Vineri, in Sectorul 1, primul tronson din Promenada Verde si-a deschis portile catre plimbari de neuitat

„Am inaugurat prima porțiune din proiectul ”Promenada Verde”. Ne-am propus...

Modificare de scenarii in mai multe unitati de invatamant din Prahova

Autoritățile prahovene anunță că, în 9 unități administrativ-teritoriale (...

Pe 1 martie, se deschide la Sinaia un nou punct de vaccinare pentru imunizarea cu Pfizer BioNTech

Începând de luni, 1 martie, la Centrul de Vaccinare din incinta Școlii Gim...

5 copii prahoveni depistati pozitiv in ultimele 24 de ore!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova...

Tursit blocat pe Valea Jepilor Mici, cautat de ore bune de salvamontisti

Un turist a rămas blocat, sâmbătă după-amiază, pe traseul Jepii Mici din Ma...

„Dragi turisti, va astept la Cota 1400! Poate… nu veniti cu mana goala!”

Da‘ ce, numai Tranfăgărășanul sau Lacul Sfânta Ana să aibă… urși drept gazd...

Accident cumplit la Sinaia: Ieri, o copila de 6 ani a cazut 8 metri in gol din telescaun. Cum a fost posibil???

O fetiţă de 6 ani care se antrena împreună cu mai mulți copii de la un club...

Modificare de scenarii in mai multe unitati de invatamant din Prahova

Autoritățile prahovene anunță că, în 9 unități administrativ-teritoriale (U...

Pe 1 martie, se deschide la Sinaia un nou punct de vaccinare pentru imunizarea cu Pfizer BioNTech

Vești bune pentru sinăieni: Începând de luni, 1 martie, la Centrul de Vacci...