Tiberiu Dolniceanu, vicecampion olimpic la scrima, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: "Anul acesta trebuie sa le oferim o mare bucurie si incurajare sportivilor calificati la Jocurile Olimpice de la Tokyo"

Tiberiu Dolniceanu, vicecampion olimpic la scrima, despre Gala Trofeelor Alexandrion 2021: "Anul acesta trebuie sa le oferim o mare bucurie si incurajare sportivilor calificati la Jocurile Olimpice de la Tokyo" Sport 26.01.2021

În preambulul celei de-a şasea ediţii a Galei Trofeelor Alexandrion, cea mai importantă gală dedicata sportului din România, Fundaţia Alexandrion aduce ȋn fiecare săptămână interviuri în exclusivitate cu personalităţi ale sportului românesc, laureate ale ediţiilor anterioare ale Galei. Anul acesta, Gala Trofeelor Alexandrion va avea loc ȋn luna februarie şi va fi difuzată la B1 TV pe 6 februarie, ȋncepând cu ora 19:00, iar ulterior pe canalul de Facebook al Fundației AlexandrionCa ȋn fiecare an, ȋn 2021 cei mai buni sportivi vor urca pe scena Trofeelor Alexandrion pentru a fi răsplătiţi pentru performanţele deosebite obţinute ȋn 2020. Trofeele vor fi acordate de către Fundaţia Alexandrion în urma consultării a peste 20 de redacţii sportive din România şi a unor instituţii publice abilitate. Distincţiile şi recompensele financiare oferite în cadrul evenimentului reprezintă singurul demers de acest fel organizat şi susţinut în totalitate de o entitate privată.

Câţiva dintre laureaţii galelor anterioare au fost intervievaţi de Fundaţia Alexandrion şi au vorbit despre evoluţia domeniului sportiv ȋn 2020, importanţa organizării unui eveniment de o asemenea anvergură după un an dificil pentru sportivi şi au făcut previziuni şi sugestii ȋn ceea ce priveşte potenţialii câştigători ai Trofeelor Alexandrion de anul acesta.

Tiberiu Dolniceanu este unul dintre marii campioni la sport ai României, care ȋşi poartă victoriile cu discreţie şi modestie, ca şi cum ar fi nişte rezultate fireşti, care nu trebuie scoase prea mult ȋn evidenţă. Cu toate acestea, palmaresul său de medalii este impresionant, iar Tiberiu este unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai României peste hotare. La 32 de ani, scrimerul este vicecampion olimpic şi campion mondial cu Echipa Naţională Masculină de Scrimă a României, titluri obţinute ȋn 2012 (Londra- Marea Britanie) şi 2009 (Antalya-Turcia). În 2013 a fost campion european la Campionatul European de la Zagreb (Croaţia), unde a concurat la individual. A ȋnceput să practice scrima la 13 ani la CSM Iaşi şi a progresat rapid, ȋn 2006 fiind deja medaliat cu argint la Campionatul Mondial de Juniori de la Poznan (Polonia). Tiberiu Dolniceanu este cel mai bine clasat scrimer român, ocupând locul 22 în clasamentul internațional de sabie.

În 2020, Federaţia Română de Scrimă a anunţat că Tiberiu Dolniceanu a decis să își încheie cariera la vârsta de 31 de ani, cu doar câteva luni ȋnainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, care erau planificate pentru 2020. Intervievat de Fundaţia Alexandrion, Tiberiu, care a fost premiat la Gala Trofeelor Alexandrion 2016 pentru medalia de bronz obţinută la Campionatul Mondial de Scrimă din 2015 (Moscova-Rusia), a spus ca nu regretă decizia retragerii şi şi-a amintit cu drag momentul premierii, subliniind că premiul l-a motivat să ȋşi dorească să aibă rezultate bune ȋn continuare, pentru a urca din nou pe scenă.

«[…] pentru mine nu este doar o gală, ci o megagală. Am ramas foarte impresionat pentru ca au venit foarte mulţi sportivi pe care eu nu mă gândeam că o să ȋi văd face to face», a spus Tiberiu Dolniceanu.

Referitor la Gala Trofeelor Alexandrion 2021, Tiberiu a vorbit despre sportivii calificaţi la Jocurile Olimpice, pentru care trofeul oferit de Fundaţia Alexandrion ar fi un motiv de mare bucurie şi un impuls ȋn plus să urce cat mai sus ȋn clasament.

«Având ȋn vedere că anul acesta nu au avut loc aceste campionate mondiale şi europene, bănuiesc eu că trebuie apreciaţi cei care sunt deja calificaţi la Jocurile Olimpice sau mai au un pic şi ajung acolo. Trebuie să le dăm o mare bucurie şi o ȋncurajare să treacă peste acest an şi să meargă cu ȋncredere la Jocurile Olimpice de la Tokyo», a adăugat Tiberiu.

Vicecampionul mondial la scrimă consideră că printre laureaţii de anul acesta ar trebui să se numere şi campioni români care sunt repere internaţionale pentru sporturile pe care le practică.

«În primul rând ar trebui să luăm ȋn considerare sportivii de top din ţara noastră: Simona Halep, Cristina Neagu. Un alt om pe care ȋl admir este gimnastul Drăgulescu, care la vârsta lui este deja calificat pentru Jocurile Olimpice. Laura Coman de la tir este tot aşa, printre favoriţi. Ana-Maria Brânză, desigur. Andreea Chiţu, de asemenea», a mai punctat scrimerul.

Urmăriţi aici interviul: https://youtu.be/P6ZskMatSMU

Prima victorie in deplasare pentru ploiesteanul Adrian Ursea in Ligue 1, pe terenul unei adversare a lui CFR Cluj!

OGC Nice, echipa pregatita de romanul Adrian Ursea, a obtinut prima victori...

CEO Conference – Shaping the Future; Companiile si liderii lor “au zero” timp de pierdut!

Care sunt tendintele si directiile de redresare economica si ce strategii a...

Activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova in anul pandemiei. Cifre care merita luate in seama

Problematica generată de pandemia de Covid -19, manifestată iniţial la nive...

Mesterii populari, pusi in valoare la un targ dedicat Martisorului

Ploieștenii și nu numai… sunt așteptați în incinta Centrului comercial Winm...

Programul TEZAUR continua si in martie

Prahovenii pot subscrie şi în luna martie pentru noi emisiuni de titluri de...

Directorul Metrorex si-a dat demisia! Cine ii ia locul

Directorul general al Metrorex, Gabriel Mocanu demisionează din funcție, în...

Un fost ministru de finante, noul trezorier al FR Rugby; cum arata noua conducere

Astazi a avut loc Adunarea Generala a Federatiei Romane de Rugby, in cadrul...

O a doua masina CONFISCATA in Sectorul 5 pentru depozitarea Ilegala de deseuri

Vineri, 26.02.2021, a avut loc o nouă acțiune comună a Poliției Locale Sect...

Vineri, in Sectorul 1, primul tronson din Promenada Verde si-a deschis portile catre plimbari de neuitat

„Am inaugurat prima porțiune din proiectul ”Promenada Verde”. Ne-am propus...

Modificare de scenarii in mai multe unitati de invatamant din Prahova

Autoritățile prahovene anunță că, în 9 unități administrativ-teritoriale (...

Pe 1 martie, se deschide la Sinaia un nou punct de vaccinare pentru imunizarea cu Pfizer BioNTech

Începând de luni, 1 martie, la Centrul de Vaccinare din incinta Școlii Gim...

5 copii prahoveni depistati pozitiv in ultimele 24 de ore!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova...

Tursit blocat pe Valea Jepilor Mici, cautat de ore bune de salvamontisti

Un turist a rămas blocat, sâmbătă după-amiază, pe traseul Jepii Mici din Ma...

„Dragi turisti, va astept la Cota 1400! Poate… nu veniti cu mana goala!”

Da‘ ce, numai Tranfăgărășanul sau Lacul Sfânta Ana să aibă… urși drept gazd...

Accident cumplit la Sinaia: Ieri, o copila de 6 ani a cazut 8 metri in gol din telescaun. Cum a fost posibil???

O fetiţă de 6 ani care se antrena împreună cu mai mulți copii de la un club...

Modificare de scenarii in mai multe unitati de invatamant din Prahova

Autoritățile prahovene anunță că, în 9 unități administrativ-teritoriale (U...

Pe 1 martie, se deschide la Sinaia un nou punct de vaccinare pentru imunizarea cu Pfizer BioNTech

Vești bune pentru sinăieni: Începând de luni, 1 martie, la Centrul de Vacci...